Ползите от зелената ябълка


Зелена ябълка

Зелената ябълка, освен един много вкусен и апетитен плод, е и едно много ефикасно и популярно средство за прочистване на човешкия организъм. Освен това, зелената ябълка често пъти бива използвана и като средство за борба с множество болестни състояния.

Редица известни руски и японски специалисти, дори твърдят, че зелената ябълка и конкретно една от основните и съставки – ябълковия полифенол, може да увеличат продължителността на живота ви с почти 17-18 години. Доста популярно е и мнението, че редовния прием на ябълки предпазва организма от затлъстяване и затова този плод, често пъти се използва в множество диети за отслабване. Според японските специалисти, консумацията на само три ябълки на ден, преди основното ви хранене, ще намали съдържанието на мазнини в кръвта ви с почти двадесет процента

Основното предимство на зелената ябълка е съдържащия се полезен полифенол в нейната кора. Този полифенол е процианидин B-2. Именно той оказва изключително благоприятно действие върху нивото на холестерола, храносмилането и значително подобрява кръвообращението в човешкия организъм. Освен този полезен полифенол, ябълката е и особено богата на най-различни полезни минерални вещества, като калий, калций, фосфор, желязо, натрий и други. Зелената ябълка, също така е и богата на множество витамини, като витамин В, С, Е, РР и фолиева киселина.

Според множество изследвания зелената ябълка може дори да се ползва, като средство за намаляване от риска от появата на рак на млечните жлези при жените. В страната на изгряващото слънце Япония, ябълките се използват и като начин за лечение на редица болести на мозъка. Плодът се препоръчва и в борбата срещу на склерозата и хипертонията. Съществуват и множество твърдения, които за съжаление още не са доказани на 100%, че зелената ябълка е успешно средство и в борбата с косопада.

Полифенолите в зелената ябълка са и едно отлично профилактично средство в борбата срещу редица алергии и астма. Именно поради тази причина ябълките се препоръчват при бременност, като чрез тяхната консумация чувствително се понижава риска от появата на различни алергии и астма на бъдещото дете. Глобално погледнато, ползите и приложението на зелените ябълки са наистина много и затова този вкусен и сочен плод е много често препоръчван в борбата срещу някои болестни състояния, както и при изготвянето на множество диети за отслабване.


1 коментар

  1. 1 Ани 18 October, 2012 at 10:41 am

    Доста полезна статия !

Оставете своя коментар »