Ще отслабна или не – това е въпросът


Ще отслабна или не - това е въпросът

Ще отслабна или не – това е въпросът

Ще отслабна или не – това е въпросът? Или спазването на кои хранителни режими ще ви помогне да свалите килограми и от кои няма полза

Диета със сокове
Отговор: Не. След възстановяване на нормалния хранителен режим, всички спазвали тази диета връщат отново предишните си килограми.

Диета с кленов сироп
Отговор: Не. Това е вариант на пълното гладуване или на диетата със сокове, тъй като да преживяваш само на смес от лют пипер, кленов сироп и лимонов сок, означава, че не се приема никаква храна, следователно резултатите ще са същите като в точка 1.

Суровоядство
Отговор: Може би. Зеленчуците, които ще поемете със сигурност, означават намяляване на общия брой на калориите, но някои хора дори качват килограми при този режим, тъй като поемат големи количества ядки. Също така този начин на хранене е много труден за спазване.

Спиране приема на „белите отрови“
Отговор: Да. Рафинираните храни, каквито са например бялото брашно и захарта, не съдържат почти никакви витамини и минерали в следствие на химическите процеси, на които са били подложени. Не трябва да забравяме, че в този вид брашно няма и почти никакви фибри и баластни вещества, което означава, че във всяка една филия бял хляб се съдържат много повече калории в сравнение със същото количество черен. Ако намалите консумацията на рафинирани храни, това означава, че ще намалите общия прием на калории, което пък от своя страна е може би най-здравословния и бърз начин да свалите килограми.

Пиенето на мляко
Отговор: Да. Направено наскоро проучване показва, че спазващите хранителен режим, които са приемали по чаша мляко или порция млечни продукти на ден, са свалили повече килограми , отколкото тези които са приемали по-малки количества. Не е ясно на какво точно се дължи този резултат, но вероятно е свързано с факта, че съдържащите се в тези храни (все пак предпочитайте нискомаслените варианти) протеини спомагат да се постигне чувство на ситост.

Пикантни храни
Отговор: Да. Лютото засилва метаболизма и колкото по-големи количества приемате, толкова по-ясно изразен е ефектът. Резултатът от приема на такива храни може да достигне до 5 килограма на година,което е направо изумително.

Диета без глутен
Отговор: Не. Спирането на приема на глутен, чийто източник са житните култури, по никакъв начин не спомага за свалянето на килограми дори и при хора с алергия към това вещество. Начинът да свалите килограми е да намалите и общия прием на калории.

Закуска
Отговор: Да. Закуската спомага за стимулирането на метаболизма и също така ви държи сити, което означава, че няма да се изкушите да се натъпчете с всякакви боклуци, когато ви прималее от глад. Идеалната рецепта съдържа протеин, малко мазнини и фибри. Например – обезмаслено кисело мляко с плодове и малко мюсли.

Нисковъглехидратната диета
Отговор: Не. Може и да свалите килограми в краткосрочен план с такива диети, но това ще се дължи основно на отделянето на вода от организма. Въглехидратите са предпочитаното от тялото „гориво“ и затова се намират в такова изобилие в природата. Ако ограничите приема на рафинирани източници на въглехидрати ще отслабнете, но ако намалите пълнозърнестите храни резултатът ще е прояви на емоционална нестабилност и неудържимо желание за прием на нещо висококалорично.

Малки порции
Отговор: Да. Ако хапвате през три до пет часа, метаболизмът ви постоянно работи на високи обороти, което възпрепятства спадането на кръвната захар, явление което води до появата на неустоимо желание да хапнете нещо сладичко или до неутолим глад.


Оставете своя коментар »