Популярни грешки свързани със сутрешната закуска


Популярни грешки свързани със сутрешната закуска

Популярни грешки свързани със сутрешната закуска

Когато говорим за хранения, закуската безспорно е най-важното за деня. Затова вместо да погълнете набързо закупеният от кафенето кроасан, отдайте необходимото уважение на това ядене. По-долу са изброени нещата, които не трябва да правите, когато говорим за закуска.

Не я пропускайте: Процесът на закусване спомага за забързването на метаболизма, който преди това се е забавил в процеса на сън. Също така закуската е важно оръжие в борбата с излишните килограми. Затова не чакайте да стане обяд, за да хапнете добре, а изберете засищаща, здравословна закуска, която да спомогне не само за по-добрата работа на мозъка, а и да ви даде повече енергия и да подпомогне процеса на отслабване.

Не я отлагайте: Най-благоприятния момент за закусване е в рамките на един час след ставане от сън, затова не отлагайте. Изключение се допуска, само и единствено в случай, че тренирате рано сутрин, но дори и тогава е добре да заредите предварително организма си с гориво под формата на нещо леко като например банан или филия черен хляб. В периода между 30 минути и 2 часа след тренировката, обаче хапнете по-стабилно като комбинирате протеини и въглехидрати, за да сте сигурни, че тялото ви има необходимата енергия, за да се справи с предизвикателствата през този ден.

Не забравяйте фибрите (и протеините): Ако закуската ви е богата на фибри и протеини това ще гарантира, че ще се чувствате сити по-дълго време. Затова вместо да похапнете нещо сладко и висококалорично, скоро след което ще се почиствате отново не само гладни но и изморени и сънливи, е по-добре да изберете храни богати на фибри и протеини като например мюсли с кисело мляко или омлет със зеленчуци.

Не прекалявайте с кофеина: Научно е доказано, че една чаша кафе на ден може да има много положителен ефект върху организма ви, като намалява риска от определени заболявания и подобрява паметта, но прекаляването с тази напитка е вредно. Ако пиете по една или две чаши на ден, това е достатъчно да извлечете максимално ползи без да се чувствате нервни, да получите сърцебиене или да повишите кръвното си налягане. Ако обикновено пиете по две дози кафе на закуска, то тогава се опитайте да замените едната със зелен чай, който е богат на антиоксиданти.


1 коментар

  1. 1 Златомира 21 February, 2012 at 8:56 pm

    когато и лъжлива и непоносима да ви изглежда рекламата на Активиа,от месеци закусвам Активиа и нямам никакви проблеми със стомаха!Препоръчвам ви я искренно!Може и да почувствате глад,час след като сте хапнали,тъй като това не е тестен продукт и не засища особенно много.Цаката е просто да си погледнете фигурата,да се съсредоточите над здравословните проблеми със стомаха,и това ще ви е като стимул …по този начин аз се чувствам страхотно …пълна с енергия..понеже ежедневието ми е доста натоварено!!ако и вашето е такова …послушайте ме! :) :)

Оставете своя коментар »