Ползата от сайтовете за групово пазаруване


Ползата от сайтовете за групово пазаруване
Когато дадена идея звучи прекалено добре за да е вярна, ние сме скептично настроени към нея и обикновено се оказва, че всъщност истината е друга. И все пак понякога се появява идея или бизнес модел, които са толкова революционни, че опровергават това твърдение. В последните години сайтовете за групово пазаруване са много добър пример за такава иновативна тенденция на пазара. Все повече и повече на българския онлайн пазар се появяват такъв тип сайтове за пазаруване, които предлагат на българските си потребители редица изгодни оферти. Заедно с тях се появиха и редица агрегатори за оферти, чиято цел е да улеснят максимално българския потребител, предлагайки всички оферти на едно място и по този начин спестяват търсеното и обикалянето по многобройните сайтове за групово пазаруване. Използвайки сайтовете предлагащи всички оферти накуп, ще можете да направите и отлично сравнение на различните видове предлагани промоции и тяхната цена.

Разбира се има много хора, които са скептично настроени към тази идея и твърдят, че в нея няма бъдеще, но те пренебрегват факта, че този вид групово пазаруване е изгоден за всички, както за потребителите, така и за фирмите.

Три причини да използваме сайтове за оферти и групово пазаруване:

1. Потребителите винаги ще искат да пазаруват изгодно.
Естествено е желанието ни да платим по-малко за желаната от нас стока, а сайтовете за оферти и групово пазаруване ни предлагат възможността да го направим в удобни за нас време, час и място като подберем измежду множеството предлагани промоции. Обикновено се възползваме от оферти за стоки и услуги, от които се нуждаем и иначе бихме закупили на по-висока цена, но чрез онлайн сайтовете за пазаруване във всеки един момент можем да разгледаме текущите промоции и да подберем най-изгодната за нас оферта. Друго предимство е, че можем да подберем населеното място, където е валидно предложението и по този начин да сме сигурни, че имаме бърз и лесен достъп до търсените от нас стоки или услуги.

2. Умните търговци ще успеят да се възползват от положението.
Всеки един онлайн или офлайн бизнес продава дадена стока или услуга с надценка, която е различна в зависимост от това, в какво количество се продава. Следователно сайтовете за групово пазаруване предлагат отлична възможност на фирмата да се рекламира съвсем безплатно и да достигне до по-голям брой потенциални клиенти, като едновременно с това се печели от по-големия брой продадени стоки или услуги. Разбира се, търговците трябва внимателно да обмислят каква оферта могат да предложат, така че да привличат все повече нови и нови клиенти, на които да предложат и други свои продукти или услуги.

3. Пазарът в сферата за групово пазаруване все още се развива
Потребителите се чувстват щастливи и доволни, когато пестят от своите пари. И докато онлайн пазарът все още е във фаза на растеж, търговците и сайтовете са групово пазаруване трябва да подобрят пазарната си стратегия. Все пак две неща знаем със сигурност – всеки един бизнес винаги има поле за растеж и развитие и второ, на малкият бизнес са му нужни канали, по които да достигне до крайния потребител. Именно за тези цел търговците предпочитат сайтовете за групово пазаруване, тъй като чрез тях си осигуряват един вид безплатна реклама достигаща до хиляди потребители и потенциални техни клиенти.


Оставете своя коментар »