Подходящи цветове за червенокосите


Подходящи цветове за червенокосите

Последвайте дадените по-долу съвети, за да изберете цветовете, които правят вашата червена коса да изглежда неотразима.

Червената коса е особено модерна в последните години, тъй като е секси, провокативна и рядко срещана. Все пак едва 2 процента от хората по света са естествено червенокоси. Този цвят е като пламък и винаги привлича погледите и вниманието, което е и една от основните причини да бъде предпочитан от много известни личности.

Но какви тонове да подберем, за да подчертаем цветът на хубавата си коса и да изглеждаме зашеметяващо? Прочетете предложените по-долу съвети, като вземете предвид, че те се отнасят основно за дами с топъл подтон. Причината за това е, че лилавите и черешовите нюанси на червеното не се срещат в природата и ако сте достатъчно смели да се боядисате в тях, то тогава нямате нужда от съвети какви цветове да подберете, а просто трябва да следвате интуицията си. Останалите е добре да прочетат дадените по-долу насоки, защото какъв е смисъла да привличаш погледите и да се открояваш от тълпата, ако не изглеждаш неустоимо?

Подходящи цветове за червенокоси: Наситените цветове като патладжаненото, тъмното синьо-зелено и цикламеното подчертават топлината на червените нюанси на косата, така че не се притеснявайте да бъдете смели в избора им. Други цветове, които ще накарат останалите да се обръщат след вас са алено червеното и топло оранжевото, които карат кожата ви да сияе. Много е важно да подберете такива нюанси на червеното, с по-оранжев, а не син подтон. Ще изглеждате много свежи и ако изберете оранжево-червено, както и наситените нюанси на оранжевото и жълтото, както и вариантите им със златист подтон. Подходящите неутрални цветове са землистите и топли кафяви тонове, които подчертават дълбочината на червения цвят на косата. Топлите, ръждиви нюанси на кафявото като кестен и брик, както и всички нюанси на карамеленото, също са отличен избор. Няма да сгрешите и ако изберете маслинено зелено, тъй като комбинацията между него и косата ви е направо неустоима.

Неподходящи цветове: Студените пастелни цветове ви правят измити и безлични. Мноо лош избор са и пудрените пастелни тонове на розовото и лавандулата, бледо жълтото и синьо-сивото, тъй като те всички са на със сив подтон, който е възможно да се отрази на цвета на кожата ви. Всички цветове със синкав подтон не хармонират с топлите нюанси на червенокосите и ви правят да изглеждате изпити и изтощени. Избягвайте на всяка цена сивото и всички съдържащи го цветове, тъй като това е възможно най-лошия избор, които можете да направите.

Черно: Добавете златни или бронзови аксесоари, когато носите черно. Независимо дали говорим за бижута или за колан, това е едно добро решение, също така може да изберете бижу или шал в цветове, които подчератават косата ви. Никога не слагайте перли, диаманти, сребро, платина или бижута в студени нюанси.

Бяло: Топлите нюанси на бялото като шампанско, прасковено, светло бежаво и слонова кост придават свеж и естествен вид. Не носете снежно бяло или сребристите му нюанси, тъй като те са прекалено студени и красотата ви не може да изпъкне на фонът им.

Шарки: Имайте предвид, че червеното само по себе си е доста ярък акцент и затова избора на подходящи шарки може да е труден. Придържайте се към такива, в който има топли цветове, които да подчертаят по-възможно най-добрият начин цветът на косата ви, както и внимавайте да не са прекалено ярки.


1 коментар

  1. 1 Rain 8 October, 2012 at 2:05 pm

    Червенокоските трябва да бъдат доста внимателни в подбора на цветовете, които носят. Понякога ставаме свидетели на безумни цветови съчетания.

Оставете своя коментар »