Подходящи цветове за чернокосите


Подходящи цветове за чернокосите

Подходящи цветове за чернокосите

Кои са най-добрите и най-лошите цветове на дрехите, присъстващи в гардероба на дамите с гарваново черна коса

Дали черното е скучно? По абсолютно никакъв начин. Да, може би не е сред най-популярните цветове на косата, тъй като отива истински на много малко дами, но това изобщо не го прави обикновен. Например естествено тъмната коса е най-блестяща и ослепителният и блясък не може да бъде копиран от светлокосите, независимо от използваното количество серум за блясък. Също така тази коса изглежда екзотично и седи контрастно спрямо повечето нюанси на цвета на кожата. Но точно този контраст прави подбора на цветовете в гардероба толкова труден. Затова по-долу можете да намерите нашите съвети какви цветове да предпочетете независимо дали косата ви е естествено черна (в повечето случаи се има предвид толкова тъмно кафява коса, че се възприема като черна) или е боядисана, тъй като и в двата случая тя е със студен подтон.

Подходящи цветове за черна коса
Студените цветове подчертават черната коса. Дълбоките чисти цветове, които съдържат синьо, са особено подходящи. Tакива са кобалтовото синьо, пурпурното, наситеното червено и смарагдовото зелено. Студените пастелни тонове, например със сребристо синьо и розово или ментово зелено, също се открояват чудесно на фона на черната хубава коса. Подходящите неутрални цветове са сивите или съдържащите нюанс на този тон, като студените кафяви нюанси изглеждат страхотно на фона на черната коса. Друг много подходящ цвят е и морското синьо, което ви прави направо неотразими.

Неподходящи цветове
Топлите цветове не хармонират с хладния подтон на черното. Нюансите, които съдържат червено или оранжево като подтон изглеждат не на място. Dобре е да се избягват също така, тухленото червено, огнено оранжевото, патладжаненото и цикламеното. Избягвайте водните, приглушени или кални цветове, които са прекалено контрастни на фона на черното, такива са сиво-синьото, горчицата и маслинено зеленото. Никога не носете дрехи в неутрални тонове със златист или жълт подтон, както и модерните в момента цветове кемъл и сивкаво бежаво, тъй като те изглеждат прекалено топли в комбинация с черна коса. Зеленикавите нюанси също стоят ужасно на чернокосите, тъй като придават нездрав вид на тена на лицето и е по-добре да бъдат избягвани.

Как да носим черно
Може да изглеждате зашеметяващо в черно, особено ако добавите няколко цветни нюанса, за да избягате от прекалено готическата визия. Добра идея е да изберете бял топ към черните панталони и сако, или дори да добавите цветен шал или бижу.

Как да носим бяло
Сребристите нюанси на бялото, както и снежно бялото са идеалния избор, ако имате гарваново черна коса. Слоновата кост и останалите нюанси, които имат златист или жълт подтон са прекалено топли и не хармонират със студения подтон на черното.


Оставете своя коментар »