Подходящи цветове за брюнетките


Подходящи цветове за брюнетките

Подходящи цветове за брюнетките

Бъдете ослепителни като подберете подходящия цвят за гардероба си

Нека да оставим блондинките да се забавляват, брюнетките прекрасно знаят, че те са най-сексапилните и класно изглеждащи дами. Шоколадовата коса има свойството да изглежда едновременно секси и изискано, изкусително и интелигентно, което я прави страхотен избор за подчертаване на красотата, освен това няма нито един виц за глупава брюнетка. За съжаление дори на най-умните от нас може да се случи да не подберем правилно цвтеовете, които подчертават най-добре красотата ни. За да избегнете такива грешки прочете дадените по-долу съвети за най-подходящите и най-неподходящите цветове подхождащи на една брюнетка.

Първото и основно нещо, което трябва да направите е да определите дали косата ви има топъл подтон (меден или червеникъв отенък) или студен (пепелив оттенък или почти черно кафяво). За по-лесно определяне на подтона можете да помолите приятелка да ви каже какъв нюанс вижда, когато застанете на пряка слънчева светлина, която спомага да се покажат всички нюанси, както и да сравните цвета на косата си с този на някоя известна личност. Брюнетки с топъл подтон са Джесика Алба, Ева Лонгория, Марион Котияр, а със студен такъв са Пенелопе Круз, Мегън Фокс и Къртни Кокс.

Подходящи цветове за брюнетки в топли нюанси на кафявото – Привлечете вниманието към мекия шоколадов нюанс на косата си с топли цветове като оранжево с червен подтон, тъмно тюркоазено, маслинено зелено и патладжанено. Всички тези нюанси спомагат да изпъкне естествената красота на брюнетката и привличат всички погледи към тях. Подходящите неутрални тонове са в земната гама с тухлен или ръждив основен тон, като също добър избор са и карамеленото, кемъла, какито и кестена, като всеки един от тях придава сияен вид на дамата, която ги е подбрала.

Неподходящи цветове – Дамите с топъл нюанс на кафявото трябва на всяка цена да избягват цветове със син подтон. Повечето пастелни цветове имат такъв подтон и в тях изглеждате безлично и измито, същото се отнася и за наситеното червено, бледите нюанси на жълтото и розовото, както и лавандуловото лилаво. Избягвайте също така студените нюанси на пастелните тонове, с които изглеждате бледи и сивкавото кафяво и чистото сиво, с който тенът и косата ви излеждат…ами направо „миши цвят”.

Бяло и черно – Добавете златни акцнти в черните и белите си ансамбли. Добър избор са и бижутата в бронзов и топли нюанси, които придават сияние на лицето и косата. Нюансите на бялото със златист подтон като слоновата кост също са идеални за вас.

Подходящи цветове за брюнетки в студени нюанси на кафявото – Цветове със синкав подтон най-добре подчертават красотата на дамите, чиято коса е със студен нюанс на кафявото. Наситено червеното със синя основа изглежда страхотно в комбинация със студения подтон на по-тъмните брюнетки. Други цветове, с които ще изглеждате ослепително са пастелните нюанси на бледо лавандулавото, ледено синьото, смарагдовото зелено, както и повечето електрически/неонови цветове. Като когато говорим за последните, всъщност може би дамите с този цвят на косата са единствените, които могат да си позволят да ги носят и да изглеждат добре. Идеалните за вас бежови нюанси са тези със сив подтон, а тъмно кафявото, антрацитеното сиво и морското синьо са също перфектен избор.

Неподходящи цветове – Дрехите в топли тонове не хармонират със студения подтон на тъмно кафявите коси. Затова избягвайте червено с оранжев подтон, цвят горчица и жълто-зелените цветове, както и сиво-синьото. Неутралните цветове със зелен подтон също не са добра идея, тъй като не хармонират с цвета на косата ви, такива са всички камуфлажни цветове като кемъл, маслина и сивкаво-зеленикаво.

Черно и бяло – Диамантения цвят и сребристо бялото са най-добрите ви приятели. Ако изберете черен ансамбъл сложете сребърни, платинени, диамантени или други бижута, които са със студен цвят. Сребристите нюанси на бялото и снежно бялото са също прекрасен избор.


Оставете своя коментар »