Подходящи цветове за блондинките


Подходящи цветове за блондинките

Какви цветове да изберете, ако сте блондинка за да подчертаете сексапила си

Казват че блондинките, независимо дали са естествени или не съвсем, се забавляват повече. Когато се сдобият с руса коса дамите стават по-уверени, по-секси и определено привличат повече внимание. За съжаление обаче, е много лесно да загубите част от сексапила си, ако подберете дрехи в неправилни цетове, с които да изглеждате безлични. Тъй като никой не желеае това да се случи, по-долу можете да прочетете нашите съвети, как да подберете правилно нюансите в гардероба си, за да подчертаете красотата си.
Първото, което трябва да се вземе предвид е дали русото е студено (нюанси на платинено, бежаво и пепелно) или топло (медно, златисто, шампанско). За да ви помогнем с определянето на нюанса ще споменем някои известни блондинки, което ще ви даде по-добра представа за това в коя категория попада цвета на косата ви. Коси в топли нюанси на русото имат например Кейт Хъдсън, Блейк Лайвли и Дрю Баримор, а в студени нюанси Тейлър Суифт, Даян Крюгер и Кристина Агилера.

Подходящи цветове за блондинки в топли нюанси на русото – На тези дами стоят страхотно всички нюанси, които имат оранжев или червен подтон, както и наситените цветове на скъпоценни камъни като тюркоазеното и синьо-зеленото, които карат косата да блести като злато. Подходящите нюанси на червеното са доматените, а на зеленото – тревистите, тъй като подчертават красотата на цвета. Много добър избор са и лимонените нюанси на жълтото, прасковеното и корала, както и аметистовото лилаво, които ви правят да изглеждате още по-слънчева. Когато говорим за неутрални бежови цветове подходящ избор са цветовете кемъл и слонова кост, както и тези които имат златист нюанс, тъй като те подчертават тена на кожата по най-добрия начин, както и златото в косите.

Неподходящи цветове - Пастелните цветове не хармонират с дълбоките подтонове на топло русата коса и така изглеждате болни и повехнали. Студените цветове като мента или маслинено зелено придават на кожата сивкав оттенък, а косата изглежда зеленикава, същото важи за светлите нюанси на синьото, розовото и жълтотата и за червеното със синкав подтон. Изводът е, че ако не искате да приличате на вампир, по добре да избягвате тези нюанси. Друг цвят, които е по-добре да избягвате са сивкавите нюански на бежавото, което придава безличен вид на цвета на косите и кожата, както и снежно бялото, сребристото и сивото.

Подходящи цветове за блондинки в студените нюанси на русото – Тези блондинки изглеждат страшно секси в пастелни цветове, както и в такива, които имат син или сив подтон. Ако подберете червено със синкав подтон кожата ви ще исзглежда като порцелан, а косата ви ще сияе. Ако сте платинена блондинка също така много ви отиват ментово зелено и бебешко сиво, а пудрените нюанси на розовото и лилавото подчертават красотата ви по-най-добрия начин. Гъбено сиво-бежавото и снежно бялото са идеални цветове за вас, от по неутралните тонове, тъй като сивкавия им студен подтон идеално подчертава цвета на косата ви.

Неподходящи цветове – Ако косата ви е в по-светлите нюанси на русото избягвайте да обличате дрехи, чийто подтон е оранжев, червен или златист, освен ако не искате косата ви да е незабележима и безлична. Топлите цветове особено нюансите на оранжевото, розовото и тюркоазеното са прекалено контрастни спрямо светло русите нюанси като бежаво, пепелно и платинено. Когато говорим за неутрални цветове е добре да избягвате жълтия подтон, като например в слоновата кост, цвета кемъл или златистото, тъй като те ви правят да изглеждате бледа и болнава.

Черно – Блондинките могат съвсем спокойно да носят черни дрехи, ако подберат правилните аксесоари, които могат да спомогнат за подчертаването на красотата ви, вместо да бъдете обезличени от тъмния ансамбъл. Подберете шал или аксесоари в препоръчаните по-горе цветове и със сигурност ще изглеждате зашеметяващо.

Коса на кичури – Притеснявате се, тъй като в косата ви има и по-топли и по-студени нюанси на русото, заради кичурите? Тогава определете кои преобладават и подбирайте дрехите си в съответствие с това. Друг добър вариант е да се ориентирате спрямо цвета около лицето ви, и в зависимост от преобладаващия там нюанс да спазите съветите за топли или студени тонове.


Оставете своя коментар »