Малки промени в хранителния режим, с които сваляте килограми


Малки промени в хранителния режим, с които сваляте килограми

Малки промени в хранителния режим, с които сваляте килограми

Полезни съвети на различни доказани специалисти, за това какви промени да внесете в хранителния си режим, за да успеете да се отървете от излишните килограми.

Пийте по 3 литра вода с лимонов сок на ден
Със сигурност вече знаете, че приемът на вода е важен за доброто ви здравословно състояние, но има още нещо което можем да направим, за да подпомогнем процесът на сваляне на килограми. Прибавянето на лимонов сок спомага процесите на прочистване на черния дроб и изхвърлянето на мазнините, което може да забърза метаболизма с до 33%, което означава, че ще горите по още 100 калории на ден.

Вслушайте се в тялото си
Дори и да не можете да промените изцяло хранителния си режим, един от най-лесните начини да намалим теглото си е да ядем по-малко. Това се постига, като се научим да се вслушваме в тялото си, когато ни казва, че е гладно. Яжте бавно като се наслаждавате на всяка хапка и следете кога започвате да се чувствате сити, за да избегнете приема на повече калории, отколкото реално имате нужда. Ако ви е трудно да не довършите храната в чинията си, когато се почувствате сити я наръсете обилно със сол, за да не се изкушите да я доядете. Имайте предвид, че дори и да спестите малко калории от дадено ядене, общият им брой за седмицата ще е внушителен.

Не купувайте диетични храни
Не купувайте дадена храна, само и единствено защото се рекламира като подходяща за диети. Вместо това подберете какво да включите в менюто си въз основа на хранителната му стойност и полезния ефект върху организма. Ако консумираните от вас продукти са богати на хранителни вещества, то тогава ще сваляте килограмите без особени усилия.

Яжте салата всеки ден
Свалянето на килограми може да се дължи и на нещо много просто, каквото е яденето на салата всеки ден. Заместете обяда или вечерята с голяма салата от листни зеленчуци, а ако сте любител на месото добавете и немазен източник на протеин. Можете да добавете и авокадо, ядки или зеленчуци, за да постигнете богато разнообразие от вкусове.

Яжте на често
Ако искате да свалите килограми никога не позволявайте да ви прималее от глад. Истината е, че прекалено дългия период от време между две хранения може да е причината да преядете след това, затова е добра идея да планирате едно или две междинни похапвания през деня, за да избегнете пристъпите на неконтролируем глад.


1 коментар

  1. 1 Златомира 21 February, 2012 at 8:46 pm

    Този хранителен режим не ми изглежда труден,а дори приятен,но имам един проблем-сладкото.Доколкото разбирам този режим не включва нищо сладко,както и всяка една диета,но привържеш ли се веднъж към сладкото,то ти става като наркотик и няма начин,по който да спреш.Отдавна се опитвам да спра сладкото,но уви-безуспешно!Дайте някакъв съвет,с който да се справя с постоянното желание!Фигурата ми се развали и искам да го спра….има ли желание и воля,има и начин,само дето не го знам,затова се нуждая от вашата помощ! :(((

Оставете своя коментар »