Колко точно пъти трябва да си мием лицето на ден?


Image:© Leonid & Anna Dedukh / Fotolia

Колко пъти си миеш лицето на ден? Може би си мислите,че отговора на този въпрос е очевиден и всички,четящи тази статия ще отговорят еднакво.Но сега ние ще ви покажем колко много грешите.

Някои от вас си мият лицето само вечер.Някои от вас пропускат вечерта и мият лицето си само сутрин .Така,че кое е правилното?Възможно ли е да премием лицето си ,или да не го измием достатъчно? За да намерим отговорите на тези въпроси ще попитаме дерматолога от Масачузетс  д-р Томас Рохрер.

Неговия съвет е да миете лицето си два пъти на ден( веднъж сутрин и веднъж вечер) и след обилно изпотяване.Това  значи два пъти дневно и до три пъти ако работите навън.А,да и трябва да миете лицето си дори и да не носите грим и дори да чувствате кожата на лицето си чиста като се събудите-може да има остатъци от замърсяване,които чакат да се смесят с мазнината от кожата ви и така да запушат порите.Сега ясно ли е?Добре.А,да и ако се потите много отидете да се измиете веднага след като имате възможност,особено ако сте носили шапка или каска,защото това може да доведе до раздразнения на кожата на лицето.

Другото нещо ,което е важно за красивата кожа е да се използвате нежен ,без абразивни частици почистващ продукт,който не съдържа алкохол.Нанасяйте почистващия продукт с върха на пръстите си,защото те са най-нежни и използвайте хладка ,не гореща вода,така кожата ви  няма да стане суха  след това.


Оставете своя коментар »