Какви дрехи да не носим на работа


Какви дрехи да не носим на работа

Какви дрехи да не носим на работа | Снимка: photl.com

Изборът ви на дрехи дава на другите много информация за личността ви и за професионалното ви отношение към работата. Един тъмен костюм с ярък цветен акцент например, казва на другите, че сте уверена и стилна, но късата пола и високите токове, показват че не се отнасяте сериозно към работата си. Ако искате да отправите правилното послание към другите, избягвайте на всяка цена долуспоменатите грешки, когато се приготвяте за работа.

Прекалено тежкия парфюм: Вие може да сте влюбени в дадена миризма, но това не означава, че колегите ви задължително трябва да споделят чувствата ви към нея. Не забравяйте, че много хора са чувствителни към тежки и наситени миризми, така че пръскайте по-малко парфюм – един или два пъти са повече от достатъчни, за да ухаете през целия ден. Добър вариант е да използвате и ароматизиран лосион за тяло, за да бъде още по-лека миризмата.

Всяка една дреха, напомняща за бельо: Разбира се, че имате достатъчно здрав разум, за да не показвате прашките си, но дори облеклото, което наподобява бельо може да действа разсейващо. Затова запазете дантеления топ или бюстието за вечерните излизания и не ги носете в офиса. Ако комбинирате топа с жилетка или яке никой няма да си направи погрешни изводи за вас.

Спортно облекло: По принцип това се подразбира, но все пак е добре да се напомни, че ако дрескодът в офиса е по-строг, то е абсолютно забранено да се появяате там с анорак, клин, спортно яке или шорти. Дори и да ви се налага да ходите пеша на работа и да използвате маратонки за целта, след като стигнете се преобуйте с подходящи обувки и ги приберете.

Пайети: Ако не работите като певица в нощно заведение, то тогава пайетите са напълно неподходящи за работното място. Лачените колан и чанта са вариант да добавите малко блясък, както и използването на аксесоарите като акцент. За сметка на това блузата с пайети идва в повече и е по-добре да си остане у дома.

Тениски с надпис: Избягвайте дрехите с надписи по тях. Колкото и да ви харесва дадена фраза върху тях, не може да бъдете сигурни, че някой от останалите в офиса няма да я приеме като обида. Ако все пак искате да се отличавате от останалите използвайте интересен гердан или цветен шал, аксесоарите могат да преобразят и най-скучният тоалет в нещо уникално.


1 коментар

  1. 1 Tania 3 March, 2012 at 12:16 am

    Почти нямам какво да допълня по въпроса.
    Полезна статия!

Оставете своя коментар »