Как сами съсипвате ноктите си


Как сами съсипвате ноктите си

Как сами съсипвате ноктите си

Всяка жена желае да се радва на дълги, красиви и здрави нокти, но понякога колкото и да се стараем това не се получава. По-надолу са представени едни от най-честите причини да имате проблеми с ноктите си, както и начините да се справим с тях.

Сменете пилата си: Изборът на правилната пила е много важен, когато поддържаме сами маникюра си. Повечето от масово продаваните пили са много груби и едри и така нараняват ноктите. Добра идея е да използвате професионални марки за козметични аксеоари или да закупите стъклена пила. Ако все пак решите да си купите обикновена картонена пила от магазина, прокарайте пръст по повърхността и. Добрите пили не са прекалено груби на допир и пръстът ви трябва да се плъзга по повърхността им без затруднения.

Не разчитайте само на кремове: Погледнете кожичките си. Ако са сухи и твърди, използването на крем за ръце няма да реши проблема ви. Начинът да се справите с кожичките е да ги намажете обилно със зехтин, кокосово масло или масло от ший (карите), те попиват добре в кожата и я омекотяват. Хубаво е да се опитвате да правите това всяка вечер, като дори ако можете слагайте ръкавици отгоре, а на сутринта ще се събудите с копринено меки ръце.

Как да нанасяме лак на ноктите: Повечето от нас вадят четката от лака забърсват всяка от страните в гърлото на шишето и започват да се лакират. За съжаление, обаче това не е правилния начин, тъй като на четката се събира много лак и по нокътя се образуват неравности. Това, което трябва да се направи е да се завърти няколко пъти четката в гърлото на шишето, така че лакът да се рапредели равномерно до основата на четката. Този начин на вземане на цвят също така гарантира, че четката ще е плоска по цялата си дължина, което допълнително улеснява лакирането.

Лепилото за нокти ги унищожава: Напоследък украсяването на ноктите набира все по-голяма популярност, особено когато говорим за камъчета, фигурки или брокат. Много често се изкушаваме да ги захванем за ноктите си с лепило, но по-добре е да не го правим, защото така се разяжда повърхността им. Решението е да използваме безцветна основа за лак не само върху нокътя, но и върху задната част на камъчето или фигурката, които искаме да използваме. По този начин ги закрепваме достатъчно здраво към нокътя, но и можем лесно да ги свалим без да се налага да киснем пръстите си в ацетон или да премахваме със сила получения от лепилото слой.

Пазете се от остри предмети: Не е необходима особена интелигентност, за да се сетим, че кюретите и ножчетата, използвани често за премахване на мъртвата кожа по краката, може да са опасни. При използването им съществава голяма вероятност да се порежем или да нараним кожата си, като по този начин оставяме вратичка за всякакви инфекции, които необезпокоявано да проникнат в тялото ни. По-добрият вариант за премахване на загрубялата кожа е да я отстраним с пемза или посредством препарат, който я омекотява и след това лесно се премахва.


Оставете своя коментар »