Как да се мотивирате за тренировка


Как да се мотивирате за тренировка

Как да се мотивирате за тренировка

Чувствате се нещастни или ви мързи ужасно много? Това се е случвало на всички, ето защо по-долу може да намерите някои съвети, които да използвате в дните, когато ставането от леглото и отиването до фитнес салона изглеждат като мисията невъзможна.

Вземете приятелка с вас: Обадете се на някого, които да дойде с вас. Посещението в салона е много по-забавно и приятно, ако има и други хора, с които да го споделяте, а и ви мотивира да се стараете повече.

Мислете си за крайния резултат: Не се фокусирайте върху това дали ви се ходи или не до салона, точно в този момент. Просто мислете за това колко добре ще се чувствате след тренировка. Не се самозалъгвайте, че се чувствате невероятно и че изглеждате чудесно точно в този момент и нямате нужда от спорт. Когато веднъж започнете с тренировките, ще се чувствате много по-добре.

Бъдете реалисти: В началото си поставяйте малки, реалистични цели, които можете да постигнете. По този начин увереността ви ще нараства с всеки нов ден, а тя има ключово занчение за установяването на промени в утвърдените навици и формирането на нови.

Намерете причина: Най-лесният начин да се мотивирате да отидете до фитнеса е да откриете нещо, за което си струва да тренирате. Независимо дали това е желанието да изглеждате страхотно на дадено събитие или да понижите холестерола си, фактът че имате крайна цел ще ви бъде от неимоверна помощ.

Направете най-страхотната компилация от песни: Слушайте любимата си музика, за да се изпълните с енергия и желание за тренировка.

Проявете състезателен дух: Фактът, че вие сваляте килограми и се потите, докато другите мързелуват, ще ви мотивира да постигнете по-добри резултати, а когато излезете от салона другите ще ви питат, защо изглеждате толкова свежи и добре.

Наемете личен треньор: Това ще ви помогне докато влезете в ритъм и свикнете да посещавате фитнеса. Все пак е важно да не забравяте да се уверите, че се оставяте в ръцете на професионалист, който има необходимата квалификация.

Четете специализирана литература: Четенето на статии свързани с фитнеса може да ви мотивира да отидете до салона, за да изпробвате новите упражнения или уреди, за които сте се информирали.

Спазвайте график: Ако имате изготвен план за тренировките си през седмицата, това може да ви помогне да ги посещавате редовно. Планирайте различни неща за всяка една тренирова и я приемете за част от режима си. В случай, че се наложи да пропуснете занимание ще имате усещането, че сте пропуснали нещо.

Запомнете: Някои хора не спират да говорят какво ще направят, но доста често, точно те са тези, които не постигат нищо. Забелязали ли сте, че тези, които наистина постигат целите си, почти не говорят за тях. Така че, действайте и спрете да говорите празни приказки.


6 Коментара

 1. 1 Златомира 21 February, 2012 at 9:30 pm

  тези, които наистина постигат целите си, почти не говорят за тях..това определено ми хареса!От всичко само…личен треньор не смятам,че ви е необходим..ако живеете в голям град и разполагате с много такива-това е добре за вас!Аз също съм от голям град,но не съм от София-всеки случай!…та,имам стимул и от време на време отделям по 40 минути вкъщи ..правя гимнастика на краката,понеже при мен те са проблемната зона-в бедрата дебелея най-много..след,което се качвам на колелото и велоергометъра..много съм доволна..не само,че се чувствам енергична,но и резултатите са сполучливи..естествено след седмица,две..само да сте редовни всичко ще е шест!!!И помнете-не се хвалете пред всички,че сте започнали да спортувате..оставете ги сами да го забележат..тогава определено ще се почувствате много добре…Целта ще е успешно изпълнена! :) Надявам се да съм ви била полезна!!

 2. 2 Ласка Ненова 22 February, 2012 at 4:55 pm

  Съвети много – да има кой да ги чете и да ги изпълнява :-)

 3. 3 ина 14 March, 2012 at 11:32 am

  Ох, на мен ми е много трудно да се мотивирам да тренирам. Винаги си намирам оправдания…

 4. 4 Или 30 June, 2012 at 5:53 pm

  Мотивацията е адски трудна! Трябва човек да е много отговорен към нещата , които прави

 5. 5 Боряна Иванова 4 March, 2013 at 7:09 pm

  Абсолютно НЕсъгласна съм с точка 1. Отидеш ли с някоя приятелка на фитнес и работата се скапва! Важно е да си концентриран, за да изпълниш тренировката качествено и правилно, а с приятелка във фитнеса няма как да стане. По-скоро отивате малко да се раздвижите и да си полафите!

 6. 6 Svetlana Kraleva 24 March, 2013 at 6:18 pm

  Това е ИСТИНАТА:-) :-) :-) :-)

Оставете своя коментар »