Как да се грижим за кожата си


Как да се грижим за кожата си

Как да се грижим за кожата си

Полезни съвети как да се грижим за кожата си. Често допускани грешки, които да избягвате, ако искате хубава кожа.

На всички ни се е случвало, след като известен период от време сме се радвали на прекрасна кожа, изведнъж без никаква видима причина да се изринем или да се събудим и тенът на лицето ни да изглежда сивкав и повяхнал. Ако полагате редовни грижи за кожата си и я почиствате, какво би могло да се обърка? Всъщност, ако това не се дължи на стрес или на промяна в хормоналните нива, то тогава е много вероятно причината да се крие в нещо малко, за което дори не предполагате. По-долу може да прочетете списъка на най-вероятните причини за проблемите ви с кожата.

Миете се прекалено често — Сухо ли е лицето ви напоследък? Имате ли усещането, че по повърхността на кожата ви се е насъбрал допълнителен слой от мъртви клетки? Причината за това може да се дължи на факта, че се миете по-често, отколкото е необходимо. Прекаляването с тази процедура изсушава кожата и провокира свръх продукцията на себумните жлези, така че в крайна сметка кожата ви е не само дехидратирана, но и повърхностния и слой е мазен, което от своя страна води да появата на черни точки, пъпки и повяхнал тен.

Изборът на силно почистващи съставки — Понякога по-силното не е по-добро, а това важи в пълна сила, когато говорим за грижа за кожата. Повечето от нас не могат да усетят разликата при използването на препарати с ниско или високо съдържание на бензол пероксид, но продуктите с по-силната концентрация е много по-вероятно да предизвикат изсушаване на кожата или да я раздразнят.

Честата смяна на продуктите за грижа за кожата —Епидермисът е много чувствителен и макар използването на нов крем или серум да удовлетворява вътрешната ви потребност да пробвате нещо ново, това може да доведе и до промяна в pH-то на кожата, влажността и, както и да доведе до промяна на естествения и баланс по много различни начини. Затова вместо да сменяте всичките си продукти едновременно, е по-добре да започнете да въвеждате новите един по един и постепенно, за да може кожата ви да се адаптира по-лесно. Това също така ви дава възможност да следите как реагирате на даден продукт или съставка и по-лесно да избягвате тези, които ви влияят негативно .

Купуването на нов шампоан или балсам — Ако се изринете неочаквано или пък кожата ви стане необичайно чувствителна, а в същото време наскоро сте започнали да използвате нови продукти за грижа за косата, то те може да бъдат най-вероятните виновниците за проблемите ви. Ако сте алергични към съставките на даден продукт за коса, обривът може да се появи по гърба, гръдния кош или на други места, които са били в контакт с него.

Пропускате слънцезащитния препарат —Негативният ефект от пренебрегването на продуктите със слънцезащитен фактор може да не се проявяват веднага, но веднъж станали факт неприятните последствия са с вас до края на живота ви. Щетите, нанесени от прякото излагане на слънчева светлина се прикриват трудно, а и водят след себе си редица други кожни проблеми като акне или рак на кожата. Затова винаги използвайте продукт с подходящ фактор, за да се предпазите.


Оставете своя коментар »