Как да се гримираме за бала


Как да се гримираме за бала

Балът е сред най-важните събития в живота на едно момиче и организацията му може доста да ви изнерви и измори. Най-доброто, което можете да направите е да планирате предварително какви да са роклята, обувките, прическата и гримът и за да ви улесним съставихме списък с петте най-важни според нас съвета за голямото събитие. Няма значение дали ще изберете услугите на професионални гримьори или ще се доверите на собствените си умения, ако ги следвате със сигурност няма да изглеждате нито прекалено странно, нито прекалено обикновено, а ще сте просто ослепителни.

1. Изберете къде ще поставите акцента
Една от най-често срещаните и сериозни грешки, които се допускат при поставянето на грим е да се подчертаят едновременно очите и устните. Трябва да изберете едната зона и само леко да подчертаете другата. Решението на коя да се спрете е лесно, ако се замислите за какво ви правят комплименти най-често – за страхотната ви усмивка или за невероятните ви очи. Ако изберете устните, предпочетете ярки тонове като червено или тъмно наситено розово и оставете кафявото за други поводи. Постарайте се гримът върху клепачите ви да е максимално семпъл и в пастелни тонове. Когато вниманието се фокусира върху очите можете да сложите очна линия, наситени цветове сенки или пък да заложите на опушен грим, както и голямо количество спирала и дори изкуствени мигли (избягвайте тези, на които от далече им личи, че не са естествени). Сложете блед цвят на устните и малко гланц.

2. Направете кожата си порцеланова
Постигането на идеален тен на лицето е задача, която може да се окаже дори по-важна от гримирането на очите. Тайната е да изглеждате сякаш нямате почти никакъв грим, а кожата ви е съвършенна по принцип. Ако имате проблеми с акне или белези, прикрийте зоните с коректор, преди да поставите много тънък слой фон дьо тен. Отделете време и обиколете магазините, за да откриете идеалния нюанс и винаги искайте тестери, за да се уверите в издръжливостта на продукта. Не забравяйте да нанесете фон дьо тен и в зоната под брадичката, линията на челото и около ушите и добре да разнесете докато се слее с кожата ви.

3. Ако имате съмнения вземете идеи от червения килим
Ако ви е трудно да дефинирате какъв грим да направите винаги можете да почерпите идеи от звездите. Подберете известна личност, която има сходна с вашите форма на лицето, цвят на кожата и на косата и разгледайте снимки, за да харесате най-подходящия макиаж за бала си. Голямото предимство на този метод е, че звездите биват гримирани от най-добрите професионални гримьори и постигнатите резултати са отлични. Така ако вие самата ходите на специалист ще можете да занесете снимка, която да илюстрира идеята ви. В случай, че предпочитате да се справите сами със задачата започнете да тренирате предварително, за да сте сигурни, че можете да се справите и да избегнете неприятните изненади. Също така изпробвайте предварително как изглежда гримът ви на снимка, защото може да откриете, че е почти незабележим и изглеждате „измити“ или че фон дьо тенът ви изглежда бял, така че ако е необходимо сменете използваните продукти.

4. Какво да не забравяте, когато ви снимат
Снимките са това, което остава след бала и което ще гледате дори след години с децата си, затова не забравяйте следните неща:
- винаги проверявайте грима си с огледало преди снимки и нанесете корекции
- попийте мазните зони със специални листчета или се напудрете преди снимките

5. Какво да сложите в чантичката си
Абсолютно необходимо е да имате листчета за попиване на мазните зони, червило или гланц за устни, пудра с огледалце (за всеки случай) и молив за очи.

И още нещо, не забравяйте, че най-голямото ви оръжие е положителното ви отношение и щастието, което излъчвате, защото когато сме усмихнати всички сме красиви.


Оставете своя коментар »