Как да почистим черните точки


Как да почистим черните точки

Как да почистим черните точки

Полезни съвети за това как да се справите със запушените пори и черните точки през зимния сезон.

Когато температурите паднат под нулата и студеният вятър пронизва всяка част от тялото ни, кожата става суха, белеща се и изключително чувствителна. При това положение на нещата, почистването на черните точки се превръща само по себе си в предизвикателство. Когато времето е по-топло няма проблеми да използваме киселини или вещества с изсушаващо действие, но когато кожата е вече изложена на неблагоприятни влияния, като зимното време навън, то това може само да доведе до влошаване на състоянието и. Все пак има няколко лесни начина да почистите порите и образувалите се черни точки, които са едновременно ефективни и нежни към кожата.

Направете парна баня – Запарването на лицето е стар и изпитан метод за справяне с проблема, който жените използват вече векове наред. Добра идея е да добавите към врящата вода и няколко пакетчета билков чай. Съдържащите се в него билки ще спомогнат за отварянето на порите и по-лесното им почистване, а вдишването на горещите пари помага, както при запушен нос, така и при проблеми със сливиците.

Използвайте силата на ензимите — Почистващите маски и продукти с ензими са идеални за чувствителна кожа, тъй като не я изсушават и нараняват, както традиционно използваните ексфолианти с твърди частици или с киселини. Има много и различни видове ензими, които можете да използвате за целта (папаин, бромелин), но важното е да подберете продукт, който съдържа плодови ензими като активна съставка.

Хумата върши чудеса — Едни от най-лесните и ефективни маски са тези съдържащи хума. Съдържащите се в нея минерали действат противовъзпалително и спомагат за хидратирането на кожата и почистването на порите. Все пак е добре да смесите хумата с някакво масло като например от жожоба или зехтин или пък с прясно мляко, ако кожата ви е много суха, за да се насладите максимално на полезните и свойства.


1 коментар

  1. 1 Tania 3 March, 2012 at 12:21 am

    Хумата наистина върши чудеса!

Оставете своя коментар »