Как да печелим пари от хобито си


Как да печелим пари от хобито си

Как да печелим пари от хобито си | Снимка: photl.com

Мечтаете ли си сами да сте си шеф? Имате ли хоби, което бихте искали да превърнете в източник на печелене на средства? Ако отговорите да на горните въпроси, то тогава знаете ли каква да е следващата ви стъпка? Все пак вземането на решение за промяна не струва много само по себе си, ако не е последвано от действия за осъществяването му. Опитът показва, че има няколко основни урока, които е добре да научим, ако искаме да успеем в начинанието си и те са изредени по-долу:

1. Не правете нещата само за себе си
Най-верояно сте чували фразата: „Ако правиш това, което обичаш парите сами ще дойдат“. За съжаление това не винаги е така, важно е да работите с желание, но за да можете да изкарвате пари от дейността си трябва да предлагате нещо, от което другите имат нужда. Ако помислите за момент ще осъзнаете, че пазарът не се интересува от това, че вие изпълнявате мечтата на живота си. Клиентите харчат пари за продукти и услуги, които удовлетворяват собствените им потребности и желания. Ключът към успеха е да акцентирате върху това как вашата страст към работата може да накара другите да се чувстват по-добре.

2. Фокусирайте се върху крайната цел, а не върху препятствията
Много често хората не реализират идеите си просто, защото се страхуват, например от провал или от това какво ще кажат другите. Ако имате страхотна идея (или дори добра идея), то тогава направете възможното, за да я реализирате. Просто го направете. В бизнеса, както и в живота понякога най-ценните уроци са тези, които научаваме след като се провалим. Мислете за нещата по следния начин: „Ако никога не опиташ, значи си се провалил от самото начало.“

3. Открийте точния баланс с постоянната ви работа
Ако в момента работите на пълен или непълен работен ден, може би е добра идея да не спирате да го правите докато започвате новия си бизнес. Голяма част от въпросите свързани с планирането и управлението могат да бъдат свършени преди да напуснете постоянната си работа. Дори и това да означава да сте много заети в продължение на няколко месеца, все пак ще имате предимството да започнете бизнеса си от една по-силна позиция.

4. Започнете разумно – проявете въображението си в привличането на капитал
Ако нямате достъп до огромен капитал, то тогава вероятно не би било добра идея да създадете голяма фабрика със скъпо оборудване и поддръжка. И все пак е напълно възможно да започнете собствен бизнес със съвсем малък капитал, ако например се насочите в сферата на реалните или виртуалните услуги. Бъдете реалисти, относно размера на капитала си и не забравяйте, че няма нищо лошо в това да започнете като малка фирма. Използвайте въображението си, когато се опитвате да намерите начини за финансиране на бизнеса си.

5. Осигурете си подкрепа
Пътят на превръщането на една идея в реалност може да е дълъг и труден. Запазете мотивацията си, като се обградите с положително настроени хора, които вярват в идеите ви. Например семейството и приятелите ви, които в труден момент ви припомнят какъв голям потенциал има във вас. И най-важният съвет е да не забравяте да празнувате и да се радвате на всяко едно постижение, независимо колко малко е то.


Оставете своя коментар »