Как да изберем ботуши


Как да изберем ботуши

Как да изберем ботуши | Снимка: womeninleather.wordpress.com

Най-добрите модели ботуши според фигурата

Искате ли да си купите ботуши, с които изглеждате по-слаби, по-секси и направо неустоимо? Ами, че кой не иска такова нещо. Начинът по който можете да откриете идеалният чифт е да се съобразите с формата на тялото си. Правилният начин за пазаруване е, да не си помисляте да стъпите в любимия си магазин преди да прочетете кой модел е най-подходящ за фигурата ви. Иначе е много възможно да похарчите доста голяма сума за ботуши, които даже не ви стоят добре.

И все пак защо се вдига толкова много шум за формата на тялото и какво значение има тя при подбора на ботуши? Всъщност тя е от голямо значение за правилния избор, например ако краката ви не са много дълги със сигурност не искате ботушите ви да ги скъсяват визуално още повече. В тази статия ще видите кои са най-подходящите ботуши за всеки вид фигура и ако се съобразите със съветите в нея, със сигурност ще направите много по-добри покупки, които да ви накарат да се чувствате щастливи

Миньонче
Ако сте миньонче, това означава, че сте по-скоро дребничка и са ви нужни ботуши, които удължават крака. Добър избор е да се насочите към моделите с висок ток или платформа, които прибавят няколко сантиметра към височината ви. Това е особено важно, когато носите поли или рокли до под коляното, тъй като тези модели скъсяват оптически крака, което трябва да се компенсира по някакъв начин. Островърхите модели също спомагат за това краката ви да изглеждат по-дълги. Когато носите панталони предпочитайте ботуши, които са в същия цвят, тъй като те също се създават илюзията за издължаване.

Момчешка структура
Ако сте с по-скоро момчешка структура т.е. нямате ясно изразена талия, трябва задължително да изпробвате обувки с много висок ток. Този вид ботуши придават по-женствен вид и стоят чудесно на тези от вас, които имат слаби прасци и глезени. Друг вариант е да изберете модел, които има някаква украса като катарами, кожа или интересни изрязвания.

Пясъчен часовник
Ако имате такава структура са ви необходими ботуши, които са малко груби. Тъй като имате ясно изразени бюст и ханш, е добре да балансирате женствените си извивки с обувки с коносувиден ток. Това разбира се, не означава да се отказвате от високите модели, просто изберете модели с платформа и този вид ток. Също така е добре да избирате заоблени модели, тъй като формата им е сходна с тази на вашето тяло и придава допълнителна елегантност.

Круша или макси размер
Ако имате крушовидна форма на тялото или сте макси размер, то тогава със сигурност искате ботушите ви да ви правят да изглеждате по-слаба. Повечето жени, с ясно изразена долна част на тялото си имат и едри бедра, което означава, че е особено важно да подберете модел с правилната височина. Трябва да избягвате ботушите достигащи до средата на прасеца, тъй като те визуално „отрязват“ крака и го правят да изглежда къс, а да се ориентирате към тези, които са до под коляното и го издължават, като максимално удължаване се получава при тези, които са и в един цвят. За да оформите краката си подберете модел без цип, който плътно приляга около глезена, а предпочитаният ток за вашата фигура е правият и дебел, който балансира по-ясно изразените глезени и прасци.

Ябълка
Ако формата на тялото ви наподобява ябълка т.е. имате широки рамене и голям бюст, идеалният модел за вас е този с платформа. Причината за това е, че масивната подметка прибавя тежест към крака, което е особено важно, ако краката ви са много тънки. Ако подберете модел с платформа, това привлича вниманието към краката ви, но също така балансира пропорциите на тялото ви.

Висока и слаба
Ако сте висока и слаба, идеалните ботуши за вас са равните и ниски ботуши за езда. Тъй като не ви е нужно да издължавате силуета си, може да пропуснете токовете и платформите, освен ако не желаете да сте още по-висока. Допълнителен бонус е факта, че това е може би най-удобният модел ботуши. Ако пък искате нещо по-предизвикателно изберете модел над коляното, които със сигурност изглеждат убийствено на дълги и слаби крака.


Оставете своя коментар »