Грим за червенокоси


Грим за червенокосиВсяка една червена коса е различна, затова освен да се съобразявате с дадените по-долу съвети, не се притеснявайте да експериментирате и да откриете гримът, който ви отива най-много и подчертава най-доброто от чертите на лицето ви.

Цвят на кожата
Естествените червенокоски са с порцеланово бяла кожа, често покрита с лунички, която им придава аристократичен и изтънчен вид. Така модерния в момента загар, по принцип е доста опасен за червенокосите и от здравословна и от естетична гледна точка. Затова най-добрият вариант, ако сте избрали този цвят на косата или тя е такава по рождение, е да предпазвате кожата си от слънчевите лъчи и да използвате всекидневно крем или фондьотен с фактор не по-нисък от SPF 15.

Фондьотен
Не забравяйте че цела на фондьотена не е да смени цвета на кожата ви, а да го изравни. Поради тази причина винаги избирайте нюансът, който е най-близък до естественият ви и подбирайте продукта в зависимост от типа на кожата. Избягвайте фондьотените с червен или розов подтон и заложете на тези с жълтеникъв или златист такъв, за да изглежда кожата ви сияйна. Също така, ако имате лунички изберете продукт с леко до средно прикритие и не ги скривайте под дебел слой грим. Разнасяйте добре продукта, така че да се слее максимално с естествения ви тен и да изглеждате максимално естествено.

Сенки и грим на очите
Ако сте с червена коса, то тогава със сигурност изглеждате неустоимо с всякакви неутрални тонове като например бежаво. От друга страна пък, това не означава, че трябва да подбирате скучни цветове – пробвайте кестен, кемъл, златисто, медено, теракота, тъмнокафяво с червеникав оттенък или наситено лилаво. Не се страхувайте да експериментирате с различни нюанси на кафявото и прасковеното, като смесвате и комбинирате, за да постигнете опушен грим или да създадете цветен акцент с изумрудено зелено, но все пак избягвайте розовите и синкавите нюанси. Дамите, чийто коси са естествено червени са със светли вежди и мигли и затова е необходиммо да се подчертават очите с молив. Изберете светъл или тъмен нюанс на кавявото и го поставете без да натрупвате и повтаряте, същото правило важи и при подбора на цвят за спирала, която е добре да удължава миглите и да им придава обем.

Червило и руж
По принцип червените и розовите нюанси са най-подходящи, ако имате огнен цвят на косата. За ежедневния си грим подберете по неутрални и естествени цветове като например прасковените такива. Може да пробвате и червени нюанси със син подтон като брик или с кафяв такъв, тъй като те праят тена да изглежда по-топъл и подчертава естествената му красота. Пробвайте златист корал или червено със златист подтон за ружа, както и кайсиево.

Според нюанса на косата
Ако косата ви е в наситен тъмен нюанс като череша, бургунди или тъмно медено като на Дебра Месинг се осмелете да подберете цветове, които им контрастират. Смесете няколко разлини нюанса сенки като шампанско с бронзово или зелено, за да създадете своята уникална палитра и довършете грима с розово червило, което подчертава пламъка в косите ви. Ако косата ви е в средно наситените нюанси на червеното като на Кристина Хендрикс, то тогава идеалния грим за вас е с подчертани в розово скули и ярки устни. Дамите със светло червени нюанси като Ейми Адамс е най-добре да подбират по-прозрачни и ненаситени цветове за грима си, като кайсиево и прасковено, както и кафява спирала и матово розово червило в нюанса на устните ви.


Оставете своя коментар »