Грим според разположението на очите и клепача


Грим според разположението на очите и клепача
Освен основните бадемовидна, кръгла и овална форма, с които ви запознахме в статията “Грим според формата на очите” има и други популярни форми на очите, с които да се съобразим, ако искаме да постигнем най-добрите резултати. За начина, по който изглежда лицето е много важно и как са разположени очите. Най-често в зависимост от този критерии очите са дълбоко разположени, близко или далечно разположени. Не бива да се пропуска и разположението на клепача, което също има важна роля за общия облик.

Дълбоко разположени очи

Известни личности с подобен тип очи: Дженифър Анистън, Кристен Стюарт, Кийра Найтли, Кейт Мидълтън

Дженифър АнистънКристен СтюартКийра Найтли

Гримирането на този вид очи, може да е малко трудно, особено ако искате да ги подчертаете, без да изглеждат сякаш са „потънали“ в лицето. Трябва да използвате леко сатенени сенки на клепача, които ще отворят очите и ще ги направят да изглеждат по-големи и блестящи. Избягвайте тъмните тонове в сгъвката на клепача, за да не изглеждат те още по-дълбоко разположени. Добре идея е да ползвате очна линия само върху горния клепач, като се стремите да е максимално тънко направена.

Близко разположени очи

Известни личности: Сара Джесика Паркър, Дженифър Гудуин

Сара Джесика ПаркърДженифър Гудуин

За да изглеждат очите ви симетрично разположени, използвайте светли сенки във вътрешния ъгъл на окото и по-голямата част на клепача. Поставете средно тъмни сенки в частта точно под арката на веждата и разнесете към външния ъгъл. Тъмен грим се нанася във външния ъгъл на окото и се опушва към края на линията на веждата.

Раздалечени очи

Известни личности: Джесика Алба, Ким Кардашиян, Бранди

Джесика АлбаКим КардашиянБранди

Използвайте грим във светли нюанси с блестящи частици в средната част на горния клепач. Средно тъмния цвят сенки нанесете от вътрешния ъгъл на окото към веждата. С тъмен грим можете да очертаете ръба на горния клепач и най-горната част на сгъвката на клепача. Сложете очна линия, за да подчертаете средната част на окото и външния му ъгъл, така се създава илюзията за по-близко събрани очи.

Силно изразени клепачи

Известни личности: Луси Лиу, Блейк Лайвли, Мадона

Луси ЛиуБлейк ЛайвлиМадона

Типични са за азиатците, но се срещат сред всички останали раси, като гримирането им изисква известно умение. Тъй като част от кожата пада над долната част на клепача е добре да се предпочетат тъмни сенки, за да се открои. По смелия и екстравагантен грим седи прекрасно на тази форма, а течната очна линия не се размазва и седи дълго време. Ако искате да подчертаете очите си, сложете светли блестящи сенки под веждите и във вътрешния ъгъл на окото по продължение на линията на миглите. С малко по-тъмен цвят оцветете целия клепач, а с тъмен матов грим очертайте външния ъгъл като леко опушите навътре и завършете с очна линия.

Вижте тук първата част от статията Грим според формата на очите


Оставете своя коментар »