Грим според формата на очите


Грим според формата на очите
Всяка една жена иска да постигне най-добрите резултати и най-красивия грим. За да го постигнем обаче, трябва да се вземе предвид формата на очите, за да знаете какво да подчертаете и какво да скриете, за да изпъкнат те. Има няколко основни форми на очите и ако съобразите поставянето на грим с тях, то тогава резултатите ще са забележителни.

Три са основните форми на очите – бадемовидна, овална и кръгла, като всяка една от тях е красива сама по-себе си, но предполага различни техники на гримиране, които да подчертаят максимално зададеното от природата и да ви направят неустоима.

Бадемовидни очи

Известни личности с подобен тип очи: Бионсе, Анджелина Джоли, Катрин Хейгл, Мила Кунис, Ева Лонгория

БионсеАнджелина ДжолиМила Кунис

Характерно за тази форма е повдигнатия нагоре външен ъгъл на окото. Тази форма е много женствена, елегантна и с класическа красота. Повечето жени се стремят към постигането и, а ако очите ви са бадемовидни подчертайте красотата им с очна линия и очертаване на горния и долния клепач в неутрални цветове. Ако искате очите ви да изглеждат по-големи, сложете очна линия само във външната половина на клепача, а за да изглеждат по-кръгли използвайте опушен грим във вътрешната част на клепача или сложете очна линия само до средата му.

Кръгли очи

Известни личности: Зоуи Дешанел, Туиги

Зоуи Дешанел

Очите с тази форма са често големи и изглеждат широко отворени, много женствени и едновременно с това изглеждат много младежки, затова можете да ги подчертаете с опушен грим. Ако пък искате да изглеждат бадемовидни, сложете очна линия или тъмни сенки около окото, като излезете малко навън във външния ъгъл и очертаете желаната форма. Също така можете да използвате средно наситени сенки на клепача, като покриете площта до сгъвката и след това разнесете цвета с четка нагоре към веждите и леко надолу към долния клепач, за да издължите формата им. Ако очите ви са малки, то използвайте светли перлени сенки, за да очертаете окото и да го направите визуално по-голямо, също така избягвайте хоризонталната линия на грима да е прекалено широка, за да не изглеждат непропорционални спрямо лицето.

Овални очи

Известни личности: Скарлет Йохансон, Ашварая Рей, Риана

Скарлет ЙохансонАшварая РейРиана

За да изглеждат тези очи по-големи и широки, можете да използвате очна линия, която е много тънка в края на окото и постепенно се удебелява към средата, откъдето постепенно изтънява до началото на окото. Ако очите ви са малки, не подчертавайте вътрешната линия на долния клепач, а леко опушете зоната под долните мигли.

Тесни очи

Известни личности: Елън Помпео, Дженифър Лав Хюит, Джесика Бийл, Тейлър Суифт, Сандра О, Кристен Дънст

Дженифър Лав ХюитДжесика БийлТейлър Суифт

Тази форма на очите е много мистериозна и секси, но повечето притежателки на такива очи се опитват да използват грим, така че да я скрият. Подходящи за целта са всички светли, прозрачни цветове с хамелеонов ефект, като трябва да се избягват тъмните сенки и очната линия, които може да стеснят визуално окото още повече.

Не забравяйте, че независимо от формата на очите ви, винаги има подходящи техники на гримиране, които ще ви помогнат да подчертаете красотата си. Просто трябва да отделите малко време, за да се научите къде да създадете сянка или да подчертаете с перлен цвят, каква е подходящата форма, дължина и дебелина на очната линия. Не е изключено очите ви да са комбинация от различните основни типове, затова не се притеснявайте да експериментирате с различни техники на нанасяне, така че да откриете каква е най-подходящата комбинация от грим за вас.

Прочетете продължението на статията в Грим според разположението на очите и клепача


Оставете своя коментар »