Диета с ябълки


Диета с ябълки

Диета с 3 ябълки на ден, предимства и недостатъци на диетата с ябълки

Тази диета е описана в книгата на Тами Флин „Диетичният план 3 ябълки на ден ви дава основите, за да отслабнете трайно“. Авторката е специалист диетолог и личен треньор и в процеса на работата си е установила, че ако клиентите и изяждат по една ябълка преди всяко хранене без да правят каквито и да е други промени в хранителния си режим, то тогава много по-лесно успявали да продължават да свалят килограми след достигането на първоначалното ниво. Методът е изпробван от множество други клиенти на Флин и при всички се наблюдават впечатляващи резултати, като средно се свалят 7 килограма за 12 седмици.

Основният принцип на тази диета с ябълки е да се изяжда по една ябълка преди всяко ядене, тъй като съдържащите се в нея баластни вещества засищат, а сладкият и вкус успява да пребори непреодолимия апетит да се хапне нещо сладко. Също така е необходимо да се спазва ниско въглехидратен хранителен режим и да се ограничат наситените мазнини, подобен на този според диетата „Саут Бийч“. Избягват се и рафинираната захар и се набляга на консумирането на въглегидрати с нисък гликемичен индекс.

Трябва да се храните по 4-5 пъти на ден като консумирате малки порции здравословни храни с ниско съдържание на мазнини. Всяко едно основно или допълнително ядене трябва да съдържа източник на чисти протеини, за да се подтисне апетита и да се подобри процеса на сваляне на килограми. Приемайте много плодове и зеленчуци, като включите поне шест допълнителни порции към ябълките, по този начин се намалява броя на общо приетите калории без да изпитвате чувство на глад.

Препоръчани храни
Ябълки, ниско маслена извара, обезмаслено кисело мляко, яйца, пилешки гърди, пуйка, телешко, сьомга, кафяв ориз, броколи, маруля.

Примерно дневно меню при диетата 3 ябълки на ден

Закуска: Ябълка, Омлет със сирене, 1 чаша сварени овесени ядки
Закуска в 10 часа: 1/2 чаша извара, 1/2 чаша обезмаслено кисело мляко
Обяд: Ябълка, Пилешко филе на скара, 2 чаши задушено броколи, 1/2 чаша кафяв ориз
Следобедна закуска: Шейк капучино
Вечеря: Ябълка, Сьомга на скара, Зелена салата

Препоръчвани упражнения
Препоръчва се комбинирана тренировка с тежести и кардио натоварване. В книгата е включена и 12 седмична програма за начинаещи.

Диета с ябълки и нейните предимства

Изяждането на една ябълка преди хранене спомага за по-бързото засищане и намалява вероятността да преядете.
В ябълките се съдържат разтворими фибри, които спомагат за намаляването на нивата на холестерола и флавоноиди, които имат превантивно действие спрямо сърдечни заболявания и някои видове рак.
Отделните хранения са балансирани и включват комбинация от протеини, сложни въглехидрати, плодове и зеленчуци.
Голямото количество на приеманите протеини подтиска апетита и спомага за запазването на мускулната маса в процеса на спазване на диетата.
Тази диета препоръчва консумирането на пресни плодове и зеленчуци, за разлика например от нашумялата напоследък диета на Дюкан, която особено в първите и фази се забранява консумирането на множество здравословни храни като плодове, ядки и кореноплодни зеленчуци.
Диетата с ябълки е сраванително лесна за спазване.

Недостатъци на диетата с ябълки

Отделните хранения не са много разнообразни и спазващите диетата лесно могат да се отегчат.
Възможно е да ви писне да ядете ябълки с всяко хранене.
Много храни не се включват и също така не са оставени дни, в които да консумирате любимите си храни.
Вегитарианците може да са затруднени да спазват препоръчвания от тази диета хранителен режим.

Заключение
Комбинираното въздействие на изяждането на ябълка преди хранене и спазването на препоръчания хранителен план води до подтискане на апетита и много от спазващите диетата, ще свалят килограми. Ябълките са отличен източник на фибри, чието действие е благоприятно за тялото. Възможно е някои от спазващите диетата да загубят мотивация да ядат ябълки по три пъти на ден, освен това тази диета с ябълки не позволява прегрешения, което прави спазването и трудно за някои хора.


Оставете своя коментар »