Четири неочаквани причини да ви боли гърбът


Четири неочаквани причини да ви боли гърбът

Четири неочаквани причини да ви боли гърбът | Снимка: photl.com

Случвало ли ви си е някога да се наведете, за да вдигнете нещо от пода и след това да усетите опъване докато се изправяте? Болките в гърба са една от най-честите причини жените да посещават лекаря си, а около 80% от хората са имали такова неприятно изживаване в даден момент. Това, което може да направите, за да си помогнете е да избегнете тези неочаквани прични, за появата на болки:

1. Сладурските балеринки: Някои обувки от този вид, може да ви причинят много повече болка, отколкото може да си представите. Свръхтънките подметки не могат да поемат силата на ударите, в следствие на стъпването. Дисковете в долната част на гърба са пълни с течност, която изпълнява ролята на възглавница около тях, а ходенето с балеринки по цял ден води до използването й. Добро решение е да се използват силиконови възглавнички вътре в обувките и да се избягва прекалено честото ползване на такива с прекалено тънка подметка.

2. Децата: Ако имате мъници, има и много голяма вероятност вие да ги носите на ръце нагоре надолу много по-често, отколкото на тях им се налага да използват собствените си два крака. Тези допълнителни килограми може да пренатоварят мускулите на гърба ви, които се стягат, за да ви държат в изправено положение. Според специалистите най-добрият начин за носене на дете е на единия хълбок, като периодично го прехвърляте от другата страна, за да се натоварват равномерно.

3. Мобилният телефон: Може да се оплаквате, колкото си искате, но просто недейте да слагате телефона между ухото и рамото си, защото по този начин гръбначния стълб се изпъва докрай, което може да доведе до болки в горната част на гърба. В случай, че ви се налага да използвате ръцете си докато говорите по телефона, използвайте хендсфрий устройство.

4. Стоенето неподвижни: Седенето в една и съща поза в продължение на осем часа (например, когато работата е зад бюро) може да напрегне и увреди гърба. Решението е много просто, редовно променяйте положението на тялото, като по този начин карате различни мускули да се напрягат, а не натоварвате само едни и същи. В началото на деня може да сложите една дебела книга под монитора, така че да е на нивото на очите и още една под стъпалата. Няколко часа по-късно махнете едната книга, а още няколко след това и другата. И не забравяйте, че е важно да използвате обедната си почивка!


Оставете своя коментар »