Цветовата палитра в нашия гардероб за пролетта на 2013 година


Image:© matusciac / Fotolia

Има цветове, които внасят у нас сила и енергия, настройват ни по-агресивно или ни изпълват с леко лирическо настроение. Има и такива, които не предизвикват никакви емоции. Всеки сезон си има определени цветови тенденции, които ще определят нашето настроение.

Водещ за тази пролет, и за идващото след нея лято, е модният оранжев цвят, който ще ни дарява с много енергия и жизненост през цялата година.Може да отдадете предпочитание на яркия оранжев цвят, граничещ с червено или на на неговите по-спокойни варианти към прасковено и бежово.

Особено силно присъстват бялото и черното – кралицата и кралят на модата, както често ги определят.Те неизменно присъстват във всеки сезон и радват дамите, които предпочитат класиката.Бели рокли, бели блузи, бели панталони са на пика на  своята популярност.

Невероятно актуални за предстоящите топли дни са дълбоко виолетовото и ярко розовото.Виолетовият, розовият и цветът на фуксии не са дебютанти за пролетта и следващото я лято.Техните нюанси, светли и тъмни, присъстват при много модели, като им придават още повече изящество и стил.

Следващите модни цветове са светло сиво и цвят на камък, които мнозина биха определили като скучни, но те изглеждат изумително върху леките пролетни и летни модели дрехи, носещи много спокойствие, увереност и стил.

Жълтият цвят, изпълващ с много светлина и позитивизъм, също се издига към върховете и както преди е един от най-модерните пролетни цветове.Може да си поиграете с нюансите от бледо до тъмно жълто и бъдете сигурни, че дрехите ще ви носят много настроение и жизнерадост.

Черният цвят, както и белият, винаги е в епицентъра на модата. Той е вечен, извън времето и тенденциите.И сякаш така ще бъде винаги.А и не може да си представим по-стилен, по-елегантен цвят от черния.Пък и в него изглеждаме винаги по-стройни.

Синият цвят малко неочаквано зае своето трайно място и не всички дами са успели да го внесат в своя гардероб. Време е да се обзаведете с няколко дрехи в сини нюанси. Актуален за топлите сезони е и светло зеленият цвят с всички негови тонове. А що се отнася до щампите – лидери сред тях са флоралните и геометричните.

На пръв поглед цветовата палитра за пролетта и лятото на 2013 не е така разнообразна, но има интересни нюанси и си струва да експериментирате.


Оставете своя коментар »