Френският стил – Начин на живот


Image:©Yurok Aleksandrovich/Fotolia

Френският стил на обличане съчетава изисканост, елегантност и изтънченост. Той е образец за добър вкус и пример за подражание. Френската мода символизира определен начин на възприятие, качествени материали, образцово изпълнение на шикозните модели. Френският стил на обличане осигурява неповторима стойност на визия на всяка жена. За да разбере този отличаващ се стил, тя трябва да бъде поне по душа французойка и тогава ще усети и разбере същността на финия френски шик в облеклото.

Предназначен за екстравагантни жени, женският моден стил носи много красота и блясък с оригиналните модели , вниманието към детайлите и аксесоарите, които придават индивидуалност на всяка жена, търсеща внимание.

Независимо, че Париж е център на световната мода, французите като цяло не придават голямо значение на променящите се модни тенденции. Основната част от техния гардероб е фундаментално класически, с оригинални модели и качествена продукция. Именно в това се крие тайната на френския шик.

Палитрата и шлиферите са с изчистен силует. Семпли рокли, всевъзможни блузи и ризи, пола-молив – ето я основата на френския стил. От една страна французойката не гони ултрамодерните тенденции. От друга – винаги съумява с нещо да придаде мода и оригиналност на стила си.

Неотделими от френската мода са аксесоарите, обувките, чантите, шаловете, които разбира се са най-модерните. Защото чантата трябва да съответства на стила. Както и очилата, за които французите предпочитат кафяво и черно стъкло. Френският стил е практичен, отличава се с универсалност и функционалност.

Много жени използват в гардероба си шапки, шалове, ръкавици. А френските дами са просто луди по тези аксесоари, които им придават женственост и изтънченост. В своето облекло те предпочитат поли и панталони, като не толерират толкова разпространените по цял  свят дънки.

Между другото по улиците на Париж , рядко се виждат дами в спортни панталони. Френският стил ги е възпитал да изпитват определено отношение към външния си вид, да са облечени елегантно и с вкус.

Не е достатъчно да се облекат красиви дрехи. Трябва да умеем да ги носим. Трябва умело да се съчетаят с всевъзможни неща – от шапки и чанти , до украшенията и чадъра.

Стилът на обувките достойно допълва стила на дрехите. С признатите популярни модели в класически стил в черно, каки , кадифе, маслини, сметана.

Нещата се свеждат до това да се носи всичко, което е удобно, но да се носи със стил. Може да се усложни подбора от елементите на облеклото, защото едни имат вкус, а други нямат.

Френският грим се придържа към признаците на стила. Той остава прост, само подчертава визията, както и прическата, без усложнения, но елегантна. За косите се предпочитат бои в естествени цветове.

Жените във Франция са сред малкото, като процент , които водят здравословен начин на живот, което им осигурява добра кожа и фигура и след 40те години. Освен това отношението им към самите себе си е специално. Те не забравят , че са жени, дори и в преклонна възраст, продължават да следят гардероба си и да съхраняват своята привлекателност.

Ако не сте имали близка среща с французойка, то забележителната героиня на Одри Тот – Амели , от едноименния филм, ще ви разкрие образа на истинска френска жена. Нейният образ. Наситен с харизма, женственост и сексапил, представя френския стил като типаж и като стил на обличане.

Ако търсите тайната на френския шик – няма да я намерите. Такава няма! Има само правилно отношение към самите себе си, към своето здраве, морални и етични ценности и разбира се – правилно отношение към модата. Това е , което прави френската мода уникален стил на живот.

 


Оставете своя коментар »