Умеем ли да носим ярки дрехи


Image:©T.Tulic/Fotolia

Сега на мода са наситените цветове, но не всяка жена знае как да носи дрехи с такива тонове. Ако неправилно ги подберете, може да се изгубите в ярките цветове, да заличите своята индивидуалност. За да не  постигате този обратен ефект, може да спазвате следните препоръки.

1.Добавете цвят чрез аксесоарите.

Основната задача на цветовете е да прибавят ярък щрих към образа, да го подчертаят, да внесат настроение.Подбирайте умело цветните аксесоари съобразно тоалета, времето и мястото. Например украшенията с ярко сини и зелени елементи  ще се впишат идеално както в ежедневния, така и във вечерния гардероб.

2.Ограничете се до едно ярко нещо.

Дори само една ярка дреха или аксесоар могат да привлекат вниманието към вас. Особено силно се отнася това за основните дрехи – панталони, рокли, якета. Ако изберете блуза в пищен зелен цвят, то съчетайте я с панталони в неутрални тонове. Цикламената блуза – с пола в сиво.

3.Запазете своя естествен цветотип.

Жените с по – тъмен цвят на кожата могат да си позволят по-ярки цветове, те са основен фактор в облеклото. Пастелните нюанси ще убиват естествения им цвят.

Дамите с по-светла кожа е хубаво да използват малко по-приглушени тонове, но в никакъв случай бледи – те ще ги обезцветят.

4.Прикрийте ярките дрехи.

Ако ви се струва , че тениската, блузата или роклята ви е в много ярък цвят, облечете жилетка, сако или яке в неутрален цвят. Така яркият елемент ще присъства във вашия гардероб, но няма да бие на очи.

5.Използвайте сходни тонове.

Ако искате или обичате да носите някои ярки неща наведнъж, то нека нюансите им да са сходни.Например цветните мъниста могат да се припокриват с рокля в същите щампи.Изглежда хубаво и скъпо.

Ето още няколко препоръки.Едноцветната блуза в ярко жълто върви добре с неутрално сива пола на карета. Можете да ги съчетаете с чанта и обувки в светло бежово. Или тъмно сини дънки да сложите с  блуза в приглушени нюанси плюс блестящи мъниста в ярко жълто.

Пролетта  идва. Създайте пролетно настроение в своя гардероб чрез нейните цветове.


Оставете своя коментар »