ТАТУИРОВКИТЕ ДНЕС


Image:© Dmitri MIkitenko / Fotolia

Татуирането е едно от най-древните изкуства. Предполага се , че съществува от почти седем века.

Днес, татуировката е преди всичко способ да изразите вътрешния си свят, ценностите си, възгледите и предпочитанията си. В последните години интереса към татуирането значително нарасна. Татуировките днес привличат интерес и възхищение, красиво изписани по телата на хората, подчертават достойнствата и скриват несъвършенствата , както и белезите.

Различни са причините за татуиране. Преди всичко татуирането е средство за самоизразяване, начин да демонстрираш индивидуалността си. Голяма част от татуировките са истински произведения на изкуството, изисквайки голям талант , дълъг и усърден труд. Татуировките изработени от професионални татуисти в специализирани студия могат да бъдат определени и като вид художествена живопис, оригинална рисунка върху тялото.

      КОЛКО ЩЕ ВИ СТРУВА ЕДНА ТАТУИРОВКА

Две са основните направления за определяне цената на една татуировка. Цената може да бъде в зависимост от областта на работа , както и в зависимост от дизайна на самата татуировка. В повечето случаи цените варират според  сложността на фигурата. Някои са детайлите, които в повечето случаи се вземат в предвид при определяне цената на татуировката:

  • Дизайна на татуировката

По-прост дизайн, който в повечето случаи не изисква много време, при този случай се взема под внимание областта на татуиране.

По-големи или оригинални творби в повечето случаи се оценяват индивидуално.

При договаряне цената вземете в предвид , че един индивидуален проект изисква време и усилия за разработване.

Хубаво е цената на татуировката да бъде договорена предварително при ограничен бюджет, за да имате представа за средствата , които трябва да заделите.

  • Влияние при определяне на цената оказват и ползваните цветове. Но най-важна е ползваната техника за рисуване , сложността на работа.

В някои салони има начална цена / т.нар. стартова , минимална цена/ .

Квалифициран техник, винаги се вслушва в изискванията и желанията на клиента, правейки необходимите корекции. При поръчка на по-голяма татуировка – отстъпките са на разположение.

Ако сте доволни от татуиста, насърчете го и не непременно финансово.

Image:© Wisky / Fotolia

ВРЕМЕННА ТАТУИРОВКА

Един не лош избор,особено ако не сте на сто процента дали искате и как ще изглеждате с татуировка !  Може да пробвате временна татуировка с къна, като действието и е в рамките на 1-2 седмици. Но дори къната често е опасна, което в повечето случаи е индивидуално и зависи от кожата.При временните татуировки няма нараняване на кожата.

Ако сте решили да си направите татуировка, бъдете внимателни при избора на специалист.


Оставете своя коментар »