Татуировките днес, стилове и сюжети


Image:© CS Productions / Fotolia

Съвсем не е лесно за почитателите на татуировките да изберат подходяща рисунка.Преди всичко трябва да се определят  нейния стил и сюжет, който може да бъде от всякакви области – изкуство, живот, астрономия или просто надпис. Въпрос на въображение.

За жените са особено подходящи етническите татуировки или пък в традиционния американски стил – сърце, панделка, птици, кинжали със змии, стилизирани в примитивен вид. Татуировките в стил ”фантазия” изобразяват дракони, елфи , еднорози.Често  жените предпочитат и картини, изобразяващи животни, птици, риби и всякакви други животински видове, които в миналото са били приемани като тотем.Растителните татуировки , обикновено, са най-неутрални и невинни. Те изобразяват цветя, листа, флорални мотиви или други теми, свързани с растителния свят.Могат да се комбинират с други рисунки.На Запад  са особено популярни татуировки на портрети на любим човек, филмова, спортна или друга звезда, на президенти, лидери  и други.

Image:© shime / Fotolia

След избора на картината, трябва да се избере мястото на татуировката, като има връзка между нейната форма и разположението й по тялото.Например рисунката на рамото е по-добре да е закръглена и по-обемна. Малките и деликатни татуировки са за предпочитане в интимните зони. Поставянето им на по-широко и видно място би направило да  изглеждат  като петно, особено отдалече.Колкото е по-сложна рисунката, толкова повече пространство трябва да заема, защото иначе няма да може да се разчете нейния сюжет.

Процедурата по татуирането не е особено приятна, но далеч не е толкова болезнена, както мнозина си представят.Трябва да имате предвид, че по тялото има подходящи и неподходящи, удобни и неудобни за тази цел места.По-дълго време продължава и е по-сложно да се направи татуировка на пъпа, например, където кожата непрекъснато се движи с поемането на всяка глътка въздух.Най-болезнени са зоните, където кожата е непосредствено опъната по костите –лактите и коленете или там, където е много тънка, например по гениталиите и подмишниците.По- малко чувствителни са зоните на раменете, гърба, седалището, ръцете и краката, където има по-голямо натрупване на подкожни мазнини и мускулна маса.

И помнете, татуировките не търпят спонтанност. Подходете към решението да ги имате и към избора им сериозно.Тогава те наистина ще ви радват дълги години.


Оставете своя коментар »