Татуировките днес, начин на самоизява


Image:© Monika Wisniewska / Fotolia

Татуирането е затвърдило позициите си в дамската мода дотам, че всеки трети клиент, според статистиката, е момиче.Татуировката е не само начин за открояване от множеството, но и се превръща в предмет на изкуство със своето художествено изпълнение. Артистичната татуировка носи отпечатъка на индивидуалния вкус, стил, начин на живот. В духа на времето тя е служила като амулет на своя собственик, приписвали са й магически свойства. Татуировките са  се явявали като знак за принадлежност към някаква социална група, клан или банда и са били носени от хора с различно социално положение.

Татуировките , леко променени, са част от миналото, достигнало до нас. Смята се, че част от показания или скрит смисъл на рисунката,  преминава у човека, на когото е направена.Например цветята заразяват с жаждата за живот, драконът – с амбиция, паунът – с нарцисизъм. Освен това темпераментът, черти от характера и подсъзнателната същност на притежателя, намират материален израз в изобразените по тялото картини, което показва, че вътрешния свят се проявява през кожата. Днес татуировката не е толкова натоварена със значението на защита, а се приема като нестандартен начин на себеизява и придобиване на чар.

Опитните изпълнители на татуировки казват, че ако има и най-малка доза съмнение, рисунка по тялото не бива да се прави. След  като я видите на себе си или след време, може вече да не се харесвате и да решите да я махнете.Тогава, след отстраняването й, остава белег, макар и незабележим и той може да се скрие само от нова татуировка. Какво би било ако тя е по видими части на тялото или на лицето ? Ако не сте сигурни, че змията, нежно обгърнала глезена ви, ще ви е нужна цял живот и ще я харесвате винаги, може да изберете временна татуировка или рисунка с къна, което не винаги е безопасно, макар и след време да се отмива.Истинската татуировка остава на вас за цял живот. Тя е добър начин за прикриване на белег или тъмно петно по тялото, от което се възползват много любители на татуировки.


Оставете своя коментар »