Тайната на красивата походка или как да носим обувки на високи токчета


 

Image:© lithian / Fotolia

Много жени са просто пристрастени към високите  токчета. Други пък никога не ги носят. Трети, колкото и да ги харесват , не се обръщат към тях , защото не умеят да ходят правилно с такива обувки  и не могат да преодолеят страха от  вървенето с тях.

В крайна сметка , да се ходи на високи обувки не е толкова сложно и след малко упражнения ще можете да ги обувате и носите където и колкото искате.

Първо, трябва да се научите да стоите на високи токчета. Може да проверите своята стойка пред голямо огледало. Застанете  спокойно, в изправено положение  като краката са максимално близо един до друг. После направете няколко стъпки, бавно, като поставяте краката последователно един пред друг. Продължете да се разхождате из стаята в различни посоки, като се стремите да не се препъвате. Нека първите ви упражнения не са в стая с килим или по хлъзгава повърхност, което може да наруши баланса ви . Когато се почувствате комфортно и сигурно, може да повторите тези движения на всякаква повърхност.

Преди да сложите високите обувки, проверете колко са твърди и преценете дали ще издържите по-дълго време на тях Особено ако обувките са нови. Разликата между 5 и 12 сантиметрови токчета е от съществено значение. Проверете колко време можете да останете с много високи токчета.

Когато се придвижвате на токчета  надолу по стъпала, задължително се придържайте за перилата. Внимавайте с ескалаторите. Когато се придвижвате нагоре по стълби, стъпвайте твърдо на стъпалото.

Преди окончателно да преминете към обувки с висок ток, научете се да ходите на тях. Освен това преценете кой модел ще е по-подходящ, по-комфортен за вас – със заострен или заоблен нос. Тогава ще можете да се концентрирате върху своята походка и да постигнете грациозни женствени движения.  На първо време избягвайте отворените обувки.  Доверете се на модели с каишки, които ще ви дадат чувството на увереност.

Не забравяйте , че високите обувки са опасни за дискотека и може да ви се наложи да танцувате боси. При упражненията може да пробвате да правите крачки встрани и назад, за да потренирате за танцовите стъпки.


Оставете своя коментар »