Страшно и болезнено ли е татуирането


Image:© iofoto / Fotolia

Страшно е в повечето случаи усещането за нещо непознато.

Трябва да бъдете търпеливи. По-продължителен е периода от време, в който продължава болката след поставяне на татуировка.

Процеса на проникване на иглите през кожата е много чувствителен и не толкова труден, колкото мислят мнозина.

Човек има способността да привиква към всичко, дори и към болката. 98% от клиентите в първите минути си признават , че са си представяли процеса на татуиране много по-болезнен. Болезнените усещания се появяват само в началото и след 4-5часа, като през останалата част от времето е търпимо.

Всеки има своя реакция на болката. Тежестта на болката до голяма степен зависи от използваната машинка за татуиране , от татуиста и натоварването. Болката е пряко свързана и с мястото, на което се поставя татуировката: колкото по-близо  костите е, толкова по-болезнен е и процеса. Най-малко болезнено е поставянето на ръката. Важна е класификацията на различните машинки за татуиране. Един по-малко болезнен процес е и по-дълъг.

Не бива да забравяте , че остротата на болката е пряко свързана с умствената ви нагласа и индивидуалния праг на болка.

Еластичността на кожата е фактор, който също оказва влияние върху степента на болезненост. Има по-малко и по-удобни за татуиране места по вашето тяло. Корема например е място на което по-трудно може да бъде поставена татуировка, като същевременно изисква и повече време. По-лесно е поставянето на татуировки на краката, ръцете, хълбоците ви. Вече споменахме , че колкото по-близо до  костите е съответното място, съответно толкова по-болезнен е и процеса на поставяне. Лактите, колената, подмишниците са съответно едни от болезнените зони.

Болката , при поставяне на татуировка не спира с поставянето на татуировката в повечето случаи. Но разбира се , красотата изисква жертви, нали?

Като правило, жените много по-лесно приемат болката отколкото мъжете. Но, всяко правило има своето изключение разбира се. Интензивността на болката зависи от местоположението на татуировката. Така че е много болезнено поставянето на една татуировка на ребрата, гръбнака, глезените, краката. Неприятно е и убождането по тези места, където кожата е особена деликатна. Клепачите, гениталиите, зърната – също са едни от местата на които ще изпитате неприятна болка и меко казано , едни от не  най-добрите си моменти в живота.

Състоянието на кожата също е фактор , който оказва влияние върху болезнеността. Един по-млад човек , притежаващ разтегателна кожа , би изпитал по-малко болка, както при поставяне на татуировката, така и през възстановителния период, следвайки препоръките на специалиста.


Оставете своя коментар »