Стил и женственост в пролетния гардероб


Image:© matusciac / Fotolia

Женствеността не е нещо, което се дава по рождение.Тя е комбинация от женствено поведение, женски чувства и емоции и винаги женствен стил на обличане.Особено женствени са дрехите в романтичен стил, така моден за тази пролет.Те подчертават силуета, акцентират върху талията и бюста.Изработени са от тъкани на точки, цветя, птици и меки графични рисунки  в  топли пастелни нюанси.Често се използва коприна, кадифе, дантела, сатен.

Може да разнообразите своя гардероб с дрехи в етнически стил – туники, обшити с лъскави нишки или камъни, копринени рокли, блузи и поли с богати ориенталски мотиви.Общоприето е мнението , че типичните женски цветове са червеното и розовото.В допълнение се включват всички пастелни и ярки, перлени нюанси. Но женствеността на вечерната рокля, безспорно може да се дължи на черния цвят, придаващ изтънченост и мистерия.За подчертаване на своя силует използвайте тоалети с плавни и меки линии, с реглан ръкави, заоблени яки, къдри, рокли и поли с набори, с копчета и панделки.

Жените с широки рамене, много слабите дами или тези, с квадратно лице, могат да положат малко повече усилия и пак да се радват на женствена визия. Рокли, блузи, сака и всякакви дрехи с реглан ръкав ще смекчат впечатлението от широките плещи, полите с набори и плисета ще закръглят бедрата, а блузите с къдри и волани ще увеличат визуално бюста.Жените с фигура на „пясъчен часовник” или с по-пищни форми, не бива да ги подчертават, за да не допуснат сладникавост във визията.Те могат да изберат панталони, поли , блузи или костюми в спортен, етнически, но не и ориенталски, в стил сафари или класически стил.Строгите офис костюми, които все повече присъстват в гардероба на съвременната  жене, са с с изразен ъгъл на раменете, прави панталони и неутрални цветове.

Image:© matusciac / Fotolia

Девойките могат да обновят пролетния си гардероб  с дрехи във военен или готически стил. Те не са така женствени със своите агресивни аксесоари и декорации, тъмни цветове и груби текстури, масивни обувки, копчета и катарами, но са начин за себеизява.

За активния начин на живот през пролетта може да си набавите обувки и дрехи в спортен стил, които подчертават женствеността с тъканите от които са изработени различните модели  панталони, рокли, блузи или спортни костюми , а не с аксесоарите, които в този случай са по-оскъдни.Сафари  стилът, включващ панталони, блузи, ризи, поли и сака от естествени тъкани,по- обемни, с големи джобове,  също ще осигури стил и комфорт в пролетния гардероб.

Гъвкавостта на вашето въображение и предпочитания ще ви осигури създаването на уникален тоалет, който ще подчертае вашата индивидуалност и стил, ще ви донесе много пролетни емоции и преживявания.


Оставете своя коментар »