Стилът на 60-те и 70-те отново в дамския гардероб


Image:©kichatof/ Fotolia

За всяка дама , която желае да посрещне готова предстоящия сезон , е препоръчително да се запознае с новите модни тенденции, които ще го управляват.

Дизайнерите акцентуват на едноцветните дрехи . Изисканите и стилни модели изглеждат ефектно , въпреки монотонните цветове. Това се постига чрез използването на ярки привлекателни тонове при изготвянето на женските дрехи.

Моделиерите много често предпочитат оранжево-кораловия цвят за ежедневни блузи и поли , стилни сака и впечатляващи вечерни рокли.

За динамичните и весели дами се предлагат дрехи в жълт цвят.

Тези , които все още не са избрали кой ще е доминиращият цвят в техния тоалет , могат да се обърнат към колекциите , съчетали в себе си всички пролетни цветове.

За дамите, любителки на строги линии,както и за тези , привърженички на по-цветисти модели , се предлага разнообразие от дрехи , изработени от тъкани на тесни и широки райета . Обратно към времето на Одри Хепбърн ни връщат романтичните модели , отличаващи се с много женственост , грация и елегантност, като особено актуални са роклите на точки.Модни са и необичайните комбинации от якета от туид и рокли на точки или карета . Класическите модели са с нова , съвременна интерпретация.

В по-голямата си част пролетните дрехи се отличават с ярки топли цветове, деликатни флорални щампи и различни етнически мотиви, подчертаващи женския чар и красота.

Сред новите силуети за пролетта са и дрехите в стил “пясъчен часовник” , отличаващи се със заоблени ръкави , плисета , яки и шалове. От гардероба на модната жена излизат роклите и саката с правоъгълен силует. Дизайнерите със своите модели подчертават крехкия женски образ, особено с трапецовидните рокли, изработени в духа на 60-те година на миналия век.

Единодушно е мнението да се популяризира красивото женско тяло , като се предлагат модели , подчертаващи неговите невероятни форми. Едновременно с ултракъсите поли , модни ще бъдат полите макси. Романтичните дами, търсещи комфорт и спокойствие , ще имат възможност да избират от предлаганите костюми в стила на 70-те години.

Част от модната тенденция за пролетния сезон са обемните апликации и елементи на декора. Дантелата и трикото не губят предишното си значение , като се увеличава тяхното използване.

Новост през този сезон са дрехите от шифон – съблазнително прозрачни. Дамите , които не са привърженички на такива модели могат да използват блуза от шифон , завършваща с красиво бюстие или умело да създадат многослоен ансамбъл.

Може би повечето от вас са се ориентирали в модните тенденции за предстоящия сезон и вече са готови за своята нова визия.


Оставете своя коментар »