Седем тайни от цял свят за красота и стройно тяло


Image:© kguzel/ Fotolia

Жените от различните  страни имат своеобразни вкусови предпочитания, които им помагат да останат стройни и да запазят красотата си дълго време.

1.      Тайланд

Жените обичат пикантните храни и добавят в почти всички ястия остри подправки, например джинджифил и лют червен пипер. Страстта към пикантните храни , между другото, е ключът към хармонията. Факт е , че те ускоряват метаболизма  и активират  изразходването на калориите.

2.      Япония

Японските жени дори за закуска хапват  супа от рибен бульон и соева паста. Тази храна помага за премахване на токсините и излишните течности от тялото, а  заедно с това гарантира здравето на чревната флора. Освен  това те обичат да украсяват храната си, което допринася за доброто настроение.

3.      Китай

Основна храна, знаем, там е оризът, който засища и не е опасен за фигурата.Влизащият в състава му калий отнема излишната течност от организма. И независимо къде живеят, жените биха могли да си организират разтоварващи оризови дни.

4.      Индия

Любим за жените в Индия е сосът от кисело мляко. Те го прибавят и към риба, и към картофи, и към ориз, и към всякакви храни. Неговата тайна е , че съдържа много калций, който препятства усвояването на мазнините и  допълнително активира  тяхното разграждане.

5.      Гърция

Особено важни там са маслините и най-вече маслиновото масло, което съдържа голямо  количество ненаситени мастни киселини, които поддържат отлично работата на сърцето , кръвоносната и храносмилателната система. Маслините осигуряват много красота и хармония  на гръцките жени.

6.      Тунис

Там жените са открили тайната на бобовите растения като  способ за  отслабване. Традиционното ястие, което е съставено от нахут, боб, леща, е неразделна част от всяко ядене. Богатите на фибри бобови растения съдържат малко калории.

7.      Италия

Безспорна истина е , че италианките са общопризнати красавици. Въпреки страстта си към пастата и пицата, те имат стройни фигури. Тайната е, че ядат  и едното , и другото, но по малко. Поставят акцент върху зеленчуците – тиквички и патладжан, които са много полезни за храносмилането.

 


Оставете своя коментар »