Пролетта идва, а с нея – и новите тенденции в грима и прическите


Image:©seprimoris/Fotolia

Време е да помислим за своята пролетна визия, обновена и завладяваща.

Ако започнем от грима, добре е да си набавим кафяви сенки. Задължително е да имаме такива и в бежови нюанси – от охра, до капучино или пясъчен цвят. Защото тази пролет е моден светлият и свеж грим в топли леки кафеникави оттенъци .

Ако искате да акцентирате върху очите си, може да го направите с изразителна очна линия в черно или в тюркоазено синьо. Актуална е очната линия, постигаща ефекта на котешки очи.

Използвайте любимия цвят на пролетта – деликатно розово.Може да нанесете такъв руж с едва забележимо докосване до лицето, а може и по-ярко.

Относно червилото – матовите оттенъци на оранжевото триумфално се завръщат на мода.Те идеално се съчетават с неутралния  грим на очите и създават ефектния образ на модна жена.

При веждите се запазва тенденцията от миналия сезон – да са широки. Едновременно с това се явява вече и обратната тенденция – тънки вежди  а ла Марлене Дитрих.

Задължително обърнете внимание на новостите в пролетните прически, където има модни крайности – стегнати и пригладени прически и свободно падащи, разрошени коси. Конските опашки не отстъпват мястото си. Ултрамодерни са прическите с ефекта на мократа коса. Може да си направите небрежна рошава опашка без гребен.

Image:©Tatyana Gladskih/Fotolia

Плитките и масурите в косите отново са модни, но са далеч от класическия си вид.Те имат необичайни форми, липсата на гладкост при изплитането им, наклона и мястото при изработката им , придават специфична визия на прическата.

Още една нова тенденция за тази пролет – бретоните. Ако сте бунтарка по дух, може да го изразите с дързък бретон.

Освен това с все по-голяма почит сред дизайнерите се ползват необичайните аксесоари за коса -щипки, ленти, панделки, диадеми.

Свободно пуснатата коса на вълни или масури ще придаде свобода и  фееричност на стила ви.

Може да експериментирате от ретро къдрите, до африкански вариант къдрици или масури.

Своята нова прическа може да подчертаете с кърпа, която ще завържете като лента и , която може да е ярка или в тон с грима.Може да придадете допълнителен чар на визията си с диадеми  с различни форми и решения.

 


Оставете своя коментар »