Пролетният грим – естествен, романтичен или ярък


Image:©Leonid Anna Dedukh/Fotolia

Пролетта не е като другите периоди на годината.Първите лъчи на топлото слънце, първите цъфнали дървета и цветя ни потапят в неотразима атмосфера. След студените и мрачни зимни дни се изпълваме с живот, настроение, радост,  Иска ни се да бъдем красиви и неотразими.

През пролетта всичко трябва да се промени – настроението, отношението към проблемите и , разбира се, към външния вид.Нашият пролетен гардероб трябва да се актуализира с нови пролетни облекла и обувки , гримът трябва да е в крак с новите пролетни тенденции.

През идващия сезон нюансите на бежовото в грима ще са модерни повече от всякога. Естествените цветове се асоциират с лекота, нежност, младост, свежест. За да се получи естествения грим през пролетта не се нуждаете от много усилия. Необходимо е кожата да е здрава и чиста и да подберете перфектно съвпадащи тонални средства. Обърнете внимание на тъмните кръгове под очите, ако ги имате. Нанесете подходяща по цвят за вашето лице пудра, прасковен руж, блясък на устните и кафява спирала. Така ще постигнете естествения красив пролетен ефект.За специалните пролетни вечери може да подсилите грима с по-ярко червило в червено или модните разцветки на кафяво и слива.

Може да постигнете пролетно преобразяване и с романтичен грим. В този случай трябва да запазите естествения цвят на кожата и да използвате сенки в по-ярки цветове – зелено, розово, лилаво. Подчертайте очите с цветен молив, нанесете розово червило, допълнете образа с малки къдрички и – романтичната пролетна визия е готова. Романтиката може да възкреси угасващите чувства, да насити с нов живот старите връзки. Опитайте !

Image:©Lja/Fotolia

Ако романтичният образ ви е чужд или не се вписва във вашата среда, опитайте нещо различно – например ярък пролетен грим.Може да си позволите всякакви лудости и експерименти. Може да оцветите едновременно и устните, и очите , и веждите даже. Може да гримирате очите си с пет цвята, като  допълните с блясък и да постигнете дълги, въздушни мигли.

Запознавайки се с модните пролетни тенденции в грима, не забравяйте, че най-важното е да сте красиви.Не винаги яркото червило краси жената. Подберете най-добрия за вашия стил грим и ще бъдете неотразими.


Оставете своя коментар »