Прозрачна текстура, нестандартни токове и каишки при обувките за тази пролет


Image:© Roman Rvachov / Fotolia

Обувките за пролетния сезон се отличават с абсолютно разнообразие и авангардност. Заедно с вечните класически модели, модни са и обувките с остри носове, с прозрачни или метални елементи, с архитектурно решение.

Водещи сред основните тенденции са прозрачната текстура, остроносите обувки с каишки, версии на мъжки обувки,модели с архитектурен дизайн, обувки с необичайни пети, масивни или квадратни токчета, животински мотиви, щампи на влечуги, пикселни и флорални мотиви.Както се вижда – разнообразие от стилови решения, сред които всяка дама може да намери своя чифт обувки.

Image:© xy / Fotolia

Водещ в предстоящия топъл сезон е металикът като тон за обувните разцветки.

Едновременно с това изключителна актуалност  придобива и прозрачната текстура при дизайна на обувките.Тя може да бъде приета като цялостно решение или като отделен компонент на обувката като ток, каишка, платформа или друг по-дребен елемент във визията на изделията.

Като безспорен фаворит се очертават заострените  обувки с каишки, прави или кръстосани около глезена.

От миналата година затвърждават своето място и дамските обувки в мъжки стил. Тенденция, обхванала целия дамски гардероб.Удобни и практични, те идеално пасват за ежедневието в съчетание с дънки, спортни панталони и костюми.

Впечатляващ е и дизайнът на архитектурните обувки, изобилстващи от детайли – прости или сложни, от ефектни елементи.Като хит на сезона се оформя нестандартното токче,представено с различни текстури, форми и необичайни цветове, очертаващо се като най-голямата новост през  пролетта.

Едновременно с високите токчета, се предлагат модни обувки с квадратна форма и средна височина на тока , с оригинални каишки и нитове.

Image:© Andrey Bandurenko / Fotolia

Не е за пренебрегване появата на изключително масивни токове, съчетани понякога с масивна платформа.

Както се очертава, ако искате да сте в крак с модата – набавете си обувки с оригинален дизайн на тока.

Едновременно с това трябва да се обърне внимание на щампите. Животинските мотиви, въпреки появата на прозрачни елементи, не отстъпват своето място. Нищо няма да бъде по-модерно от обувките с рисунки на влечуго или с ефектен релеф, постигащ особен блясък на моделите.

Заедно с тях са актуални и пикселните и флоралните рисунки.

Както се вижда, модните пролетни обувки са пълни с нови открития, дизайнът им предлага много женственост и елегантност, осигурява завършването на всяка стилна и модна визия.


Оставете своя коментар »