Почистване на бижута с цирконий


Image:©dmitry tsvetkov/ Fotolia

Как да запазим блясъка на бижутата с цирконий?

Почистването на бижута с цирконий е много по- лесно отколкото си представяте. Така, че се възползвайте от тези прости съвети, които ще запазят скъпоценните ви бижута блестящи ,за да можете да им се насладите за години напред.

Както диамантите,така и любимите  камъни Цирконий се нуждаят от поддържане на техния блясък. Много различни неща в заобикалящата ни среда могат да променят блясъка на скъпоценни камъни: лосион за тяло, парфюми, лак за коса, изпотяване или просто нормално износване при ежедневното носене.

Всички лосиони и сапуни оставят много тънък филм като някои са от по-трудните материали за премахване. Само една малка част от тези препарати върху вашия камък цирконий, ще отнеме голяма част от визуалния блясък на камъка. Така, че това е жизнено важно да поддържате циркониите си чисти, за да запазят своят брилянтен  вид  на диамант.

Подходящ начин за почистване на вашите бижута с цирконий е да използвате малка и мека четка( може и мека четка за зъби) и разтворен в топла вода мек течен препарат за съдове като изчеткате колкото може по-добре замърсяванията. След това изплакнете добре  с по-топла вода,подсушете добре с мека кърпа и го разгледайте.Ако има нужда от още почистване накиснете го в разтвор от 1/3 почистващ препарат и 2/3 гореща вода. След това изчеткайте отново. След почистването не забравяйте да подсушите добре бижуто преди да го приберете, за да си запази брилянтния блясък.

Избягвайте излагането бижута с цирконий на абразивни вещества като домакински химикали при почистване с белина или амоняк, или когато плувате в хлорирана вода, тъй като тези химикали могат да повредят бижута. Въпреки че повечето абразивни почистващи препарати няма да навредят на камъка , те ще отнемат  лъскавия блясък на метала, в който е камъка.

Бижутерите може да се съгласят с това, че циркония е много по-близо до диаманта по своите характеристики отколкото другите камъни.Тъй като циркония много бързо се възприе като желан заместник на диаманта е важно да се грижим за него както за диамант.

Ако по някаква причина не можете да отсраните замърсяванията от бижуто с цирконий,занесете го при бижутер,който ще го почисти с пара под високо налягане, както би почистил диамантите. Парата ще почисти почти всяка нечистотия от вашето бижу.

Когато бижутерите почистват бижутата на клиента те извършат и проверка за износване, разхлабени или липсващи камъни, бижута често се нуждаят от ремонт и то е точно в частта където никога не е била почистена от собственика. Устойчиви замърсявания се  получават между металните настройки и камъни, причинява износване и в крайна сметка може да изгубите камък.

Едно от най-основните правила на грижата за бижута е първо да се нанесат всички лосиони, грим, лак за коса и др., преди да поставите  вашите бижута. За да се сведат до минимум драскотините и други повреди, съхранявайте бижутата в платнена торбичка или в отделни отделения във вашата кутия за бижута.
Сега знаете колко лесно е да се грижите за вашия цирконий,така че не забравяйте да почиствате вашите бижута с цирконий редовно в зависимост от това колко често го носите. Ако не ги носите всеки ден, почистване веднъж седмично е достатъчно.

Следвайте нашите прости съвети за почистване цирконии и можете да бъдете сигурни, че бижута с цирконий не само ще запазят първоначалния си блясък за години напред, но те ще продължат да блестят лъчезарно за вас, когато ги носите.


2 Коментара

  1. 1 Marina 24 March, 2013 at 1:59 am

    Dosta polezna informacia ! Az lichno imam cirkonii i mn si gi haresvam :)))

  2. 2 Marina 24 March, 2013 at 1:59 am

    Dosta polezna informacia ! Az lichno imam cirkonii i mn si gi haresvam dori sa mi talismani :)))

Оставете своя коментар »