Плажният гардероб


Image:©Dash/Fotolia

За да се чувствате комфортно на плажа и на вашата почивка не е необходим цял гардероб от дрехи и аксесоари. Не са необходими пълти куфари с дрехи. Предварително вземете няколко чифта дрехи, които си пасват, удобни, елегантни, стилни и подходящи за сезона.

Основното облекло в гардероба лятото и през почивката е банския костюм. За предпочитане е да има няколко костюма. Това облекло трябва да се избере много внимателно, изпробвайки го и съобразявайки го с вашата фигура.

Изборът на перфектен размер бански:

Трябва да се съобразите с факта , че при покупка на по-голям размер мокрите , висящи гънки, биха изглеждали зле и естетически не издържано на вашето тяло. Банският костюм в по-малък размер пък са грозна катастрофа, впивайки се във фигурата ви.

За да може бързо да се преоблечете, хубаво е да си имате под ръка два или три чифта бански костюма в различни стилове. Затворен спортен тип е подходящ за басейн и на плажа. Този тип бански костюм ще затегне корема и ще прикрие недостатъците на фигурата. Банските с закачливи цветове и ярки щампи са на мода този сезон. Пробвайте по няколко модела преди да изберете подходящият бански костюм.

Image:©Carlson/Fotolia

Много полезни за плажа са големите цветни шалове. Те чудесно могат да заместят роклите, официалните рокли , дори и шапките. А просто парче плат лесно може да се обърне към желаната опция, заемайки място на хавлия, рокля, шапка. Пареото изглежда перфектно на всяка фигура. В комбинация от две части и малко повече въображение можете да си създадете оригинален костюм.

Осигурете си специални къси плажни туники, рокли и леки манта на сто процента памук. Те абсорбират влагата добре и ще ви спасят от слънцето и хладния бриз. Не заемат много място в багажа.

Късите панталони, тениските, шапките са необходим аксесоар за летните почивни дни. При двуседмичен престой в курорт ще са ви необходими повече дрехи и аксесоари.

Светлите и големите аксесоари могат напълно да преобразят вашето облекло. Така че, не пренебрегвайте колиетата, обиците, гривните, цветните шалове и шапки. Шаловете могат да бъдат използвани и като елегантно бюстие.

Не винаги е възможно да се купи нещо от мястото където сте на почивка, така че е най-добре да вземете необходимите мерки предварително. Помислете си за плажния гардероб вземайки в предвид броя на дните за почивка и планираната дейност.


Оставете своя коментар »