Перманентния грим, актуален и търсен в наши дни


Image:© Maksim Toome / Fotolia

 

Перманентният грим е начин за корекция на цветовете чрез  микро пигментацията на кожата.Тя се извършва с помощта на специално оборудвани и стерилни , еднократни консумативи като игли, дюзи, модули и други.Коригиращият цвят се въвежда в най-горния слой на кожата, при което тя не се наранява особено , а ефектът е траен и с добро качество.С помощта на перманентния грим може да се нанесе незаличим цвят на веждите, устните или грим на очите, като не бива да се бърка татуировката с перманентния грим.Техниката се избира от клиента. Жените  често предпочитат т.нар. „артистична татуировка” с ефект на червило за устни или за обем в 3D.Може да се направи очна линия върху горния или долния клепач или да се нанесе руж – най популярната процедура в момента.

Image:© Katarzyna Leszczynsk / Fotolia

 

Перманентният грим се прилага за корекция на дефекти на кожата или при асиметрия на лицето, например удължаване на веждите, при по-голямо  или по-малко разстояние между очите. Ефектна е при тъмни кръгове под очите или при промени, свързани с възрастта, както и за прикриване на белези.Чрез перманентния грим може да добиете желаната форма на устните, очите, веждите, бузите, като продължителността на ефекта е от 2 до 4 години и зависи от специфичните особености на кожата.

Ако сте решили да си нанесете перманентен грим , или да направите корекция по лицето си, е добре да се посъветвате със специалист, а даже може да поискате изготвяне на скица на лицето  с евентуалния резултат. Трябва много внимателно да се подхожда при решението и избора на цветове и конкретно място за перманентния грим, защото той се прави върху много деликатно място – лицето.Корекциите при несполучлив избор или неудовлетвореност от резултата  се правят трудно – все пак това са устни, клепачи и т.н.


Оставете своя коментар »