Официални прически


Image:©malyugin/ Fotolia

В живота на всеки човек се налага поне веднъж да присъства на сватба на приятели или познати, а защо не и да бъде гост на официално мероприятие. Както знаете на подобни места има определен дрес код, тоест това означава, че не можете да се появите с прическа тип неглиже. На подобни важни събития за всеки от Вас е важно да изглежда добре, стилно, красиво и елегантно. Дрехите и красивия грим са само част от задача, но изисканите прически, които можем да изберем са хиляди… На какви тогава да заложим?

Вечната класика сред съвременните прически за официални събития си остават коковете. Оформянето им може да бъде много различно и от тук идва въпроса какъв точно да изберем. Един лесен и красив вариант на прически с кокове е следния. Срешете добре косата си и след това я оформете на висока конска опашка. Гледайте да няма стърчащи косъмчета, затова най-добре фиксирайте косата си с лак. След това завийте опашката си на кок и я фиксирайте с фиби за коса. За да се причисли оформянето на вашата коса в графата официални прически това не е достатъчно. Трябва да добавите някакви аксесоари, с които да раздвижите фризурата си и тя да добие един различен вид. Ако сте канени на сватба, можете да изберете малки бели и розови цветчета, с които да украсите кока си. Ако пък ще присъствате на официално събитие, можете да заложите на голямо цвете в тон с облеклото Ви. При този случай заложете на леките и небрежни бижута, за да не се получи кич.

 

Image:©Anton Maltsev/Fotolia

Друг вариант за прически на кок е следния. Вържете косата на опашка.Разрешете я добре и я фиксирайте с малко лак. След това я разделете на малки кичури, които оформете с маша или с преса за коса. Така направените къдрици се усукват на малки цветчета, от които се получава една страхотна прическа тип кок.

Вариантите за мъжете са по-малко. Една от днешните съвременни прически, които си остават вечната класика сред мъжете за по-официални събития са леко зализаните с гел за коси. Късо подстриганата коса  също ще се впише добре към случая.

Не забравяйте, че за официални мероприятия е важно да не залагате на стил неглиже, а да сте елегантни и стилни. В това число важи и с какви прически ще се явите на подобни светски събития. Може да изберете и опашка, но тя трябва да е красиво оформена и украсена с някои интересен аксесоар за коса. Експериментирайте смело с прически за официални събития и заложете на елегантни и стилни визии.


Оставете своя коментар »