Няколко признака за стайлинга на една дама


Image:©fancy123/Fotolia

За мъжете е винаги удоволствие да се общува със спретнати, стилни и чисти жени, които знаят своята цена и могат да се грижат за себе си. Контактът с такива дами е винаги удоволствие за силния пол. Външността е визитка за успешен бизнес и социален статус. Добре поддържаната бизнес дама показва на околните , че тя е жена, която може да организира работата, отдиха и забавленията си.

Експертите от света на красотата посочват няколко признака, отразяващи стайлинга на една дама.

  1. Предмет на особена женска гордост е красивата, добре поддържана коса. За да привличаме вниманието върху себе си, ние се нуждаем от качествени грижи за здрава коса и подходяща прическа. Особено през зимата, когато косъмът изтънява поради студеното време и липсата на витамини. Не забравяйте – косата трябва винаги да е чиста.
  2. Изборът на подходяща прическа. Не е задължително тя да е сложна. Леките къдрици или просто разпуснатата коса са винаги уместни и лесни за поддържане. За деловите жени прическата е особено важна, за тях тя е половината от имиджа им. Ако се страхувате, че въпреки положените усилия, времето с поредния дъжд или сняг ще развали прическата ви, разпуснете я на къдри, вържете я на стегната и извита конска опашка или плитка – малко стил и косата ще оцелее до вечерта.
  3. Признак на здраве е сияещата,чиста и свежа коса. Редовно почиствайте кожата по лицето, като подбирате правилната козметика и подхранващи маски. Това ще намали времето за гримиране и прикриване на недостатъците на лицето. Не е сложно да останете красиви, проявявайки постоянство и използвайки иновативните решения в козметиката.
  4. Всяка жена трябва да се постарае да поддържа ръцете и маникюра си в здрав вид и красива форма, което не винаги успяваме да постигнем. Ноктите може да са без лак, но с хубава и здрава форма. Красивите и нежни ръце са състояние на кожата, което изисква постоянни и специални грижи, като топла вана веднъж седмично например. Нежните ръце са гордост за дамите.
  5. Уместният грим подчертава визията на всяка жена, която е подбрала своята цветова гама. Не забравяйте главния принцип – чрез грима се акцентира или върху устните или върху очите.
  6. Перфектният грим се подчертава от добре поддържаните вежди, особено ако формата им сполучливо е избрана според формата на лицето.
  7. Дамите, които предпочитат загар за прикриване недостатъците на кожата при носене на по-разголени тоалети, да не забравят, че прекаленият загар е фактор, който влияе на стареенето на кожата.
  8. Умната жена винаги може да подбере своя стил съобразно обстоятелствата. Тя няма да отиде на ресторант или парти в спортен костюм нито пък на пикник в брилянтен тоалет. Тя винаги знае какво е това уместен външен вид. И винаги оставя зад себе лек аромат на хубав парфюм и тайната на неповторим стил.

Оставете своя коментар »