Няколко женски трика и съвета за прикриване на големия корем с помоща на дрехите


Image:©nyul/Fotolia

По – големият корем често носи много мъка на своите притежателки. Хубаво е те да правят коригираща диета и много упражнения, за да се отърват от него. Докато полагате необходимите усилия , е добре да се научите и как да го прикривате с помощта на дрехите.

Женските фигури с по-голям корем са от така наречения тип “Ябълка”. Има два вида. Първо – притежателките на големи гърди и изпъкнал корем с обикновено пълни ръце. Второ – грациозни ръце, тънки крака , малки гърди и изпъкнал корем.

Коремът може да се скрие с визуално отвличане на вниманието. Противопоказни за случая са подплънките на раменете , високите прически и летните поли. Не е желателно да се носят и модните в последните години поли с високи талии. Да не се използва ярък грим , който , заедно с неумело подбраните тоалети , ще прибави още някоя година на жената.

В ежедневието дамите с тяло във формата на “ябълка” могат да дадат предимство на панталони и дънки , които се разширяват от бедрото. Забравете за клиновете, които ще подчертават нежеланата част от вашето тяло. Като цяло избягвайте контрастното подчертаване на по-пълните и по-слаби части от фигурата. Може да облечете широка туника от муселин или лен. Деколтето да е V-образно, което ще акцентира върху гърдите. Те могат да се подчертаят и с по-изрязано деколте с широки презрамки. Не забравяйте , че късите сака само ще акцентират върху големия корем. Изберете право сако с дължина до средата на бедрото или мека трикотажна жилетка. Обувките да са с висок ток и невисока платформа. Плоската подметка е за предпочитане при съчетание с макси пола. Балеринките са подходящи само за слаби дами и жени с дълги и тънки крака. Хубаво е чантата да бъде със средни размери и геометрична форма. Избягвайте големите безформени торби.

Как да скрием корема в офиса?

Строгият делови костюм може да смените с класическа едноцветна рокля с висока талия и V-образно деколте. Полите, които обличате, не трябва да бъдат къси . Подходяща е дължина до средата на коляното, която идеално се съчетава с обувки на високи или средно високи токчета.Добре изглеждат големите мъжки часовници и куфари като аксесоари за офиса.

Тънкости на вечерната маскировка

При среща с приятели в ресторант, бар или дискотека , може да носите дънки и блуза , допълнете ги с тъмни очила в стил от шестдесетте и шал, но не слагайте колан. Роклята за по-официален повод може да бъде от сатен или по-мек плат. Най-важното е да е с висока талия, за да се скрие корема. Роклята с пола макси се съчетава перфектно с обувки на токчета и цвят металик. За предпочитане пред голямата дневна чанта е да вземете малко портмоне в тон с обувките. Не носете колие на няколко реда.

Все пак не забравяйте , че е необходимо да отделите време, за да по спортувате и подобрите своята фигура. Подберете качествен спортен сутиен , корсет и панталони в еднотонни разцветки , но в никакъв случай не ползвайте клинове или плътни чорапогащи в залата.


Оставете своя коментар »