Можем ли да победим целулита и как да се справим с него при домашни условия


Image:© Dash / Fotolia

Често жените отлагат лечението на целулита, позовавайки се на липсата на време. И докато много от тях си мислят как да отслабнат без да прекъсват ежедневните си дейности, портокаловата кожа продължава да се развива и да забавя възвръщането след това към класическите форми. Главното, мили дами, е да не мързелувате. Поставете си за цел да атакувате този омразен целулит и резултатите няма да закъснеят.

Между другото, премахването му у дома не е толкова невъзможна задача. Едновременно с това трябва да се каже, че отслабването и борбата с целулита са различни процеси. Килограмите може да коригирате с диета, но с целулита трябва да се борите комплексно, което включва балансирана диета, физическа активност, козметични процедури, което може да постигнете и у дома.

Да започнем с храненето. Здравословното меню е първото оръжие, с което се атакува целулита. Балансирайте менюто си. Включете в него храни, които подпомагат храносмилането. Сведете до минимум консумацията на мазни, солени, сладки, консервирани храни. Пийте прясно изцедени сокове от моркови, ябълки, портокал, цвекло и други плодове и зеленчуци. Яжте маруля, зеле, зеленчуци, овесени ядки, пълнозърнест хляб. Балансираното и умерено хранене намалява интензивността на растежа на целулитните натрупвания.

На второ място е физическата активност. Упражнения с треньор или подбрани от вас самите, изпълнявани с постоянство, ще стимулират мускулния тонус и ще активират метаболизма на вашето тяло.Физическите упражнения, изпълнявани в удобно за вас време, скоро ще се превърнат в навик и в необходимост, която ви осигурява настроение , здраве и стройна фигура. Едновременно с теглото ще започнете да губите и целулита. Не забравяйте, че активният живот е ключът към здраве и добро настроение.

Третият фронт за работа  е изборът на антицелулитна козметика, например на основата на водорасли, с която  и сами у дома , можете да направите необходимите процедури, които предпазват от прекомерното образуване на мастни клетки. Най-напред направете пилинг на тялото чрез  активно масажиране на проблемните области. Така ще премахнете мъртвите клетки, ще почистите кожата и ще я приготвите за същинските манипулации, които се разделят на топли и студени. Топлите се фокусират върху подобряване циркулацията в нацепената кожа, като токсините лесно се отделят през разширените пори. Ако имате проблеми със сърцето – не ги прилагайте. Студените процедури се прилагат при умора, подуване на краката и при чувството за тежест в тях.

Ако се храните балансирано, ако сте физически активни и прилагате правилно необходимата козметика, излишните килограми ще си отидат, а заедно с тях и целулита. Главното е да не се мързелува и да се отлага във времето.


Оставете своя коментар »