Модни съвети за всеки мъж


Image:©Viorel Sima/Fotolia

За да следва модните тенденции не е задължително един мъж да обновява  всеки сезон гардероба си. Достатъчно е да си е набавил някой неща , като задължителен минимум. Какво включва този пожелателен списък.

Бяла риза

Това е вечната класика, която едва ли ще изчезне от мъжкия гардероб. Тя може да се носи и в ежедневието и при бизнес срещи. Стои перфектно както с дънки, така и с костюм.

Дънки

Всеки мъж трябва да има поне чифт сини дънки, независимо от модните тенденции. Класическите сини дънки изглеждат еднакво добре с почти всичко – сако и официални обувки, тениски и маратонки.

Бяла тениска

Добре е, ако тя варира. От носените като бельо, до стилните тениски от плътна тъкан, които всеки сезон придобиват все нови форми и варианти. Тази тениска не бива да бъде много широка . Само тогава ще е универсална и ще остане оптимално съчетаема с дрехите от ежедневния стил.

Сако

Както бялата риза, така и сакото, за предпочитане черно, може да бъде полезно в различни ситуации. То е независима дреха, която дава здравина на гардероба. Позволява съчетание с дънки и офис облекло.

Костюми от две части

Хубавият костюм е една от най – важните инвестиции в мъжкия гардероб. Той не трябва да е евтин, като трябва да стои перфектно. За нестандартните фигури – хубав костюм може да се изработи по поръчка. Мъжете трябва да имат поне два класически костюма, предимно в черно, тъмносиньо или тъмносиво. Съчетан с правилните обувки, риза и аксесоари, той подчертава техния стил.

Вратовръзки

Върху тях се фиксира погледът на събеседника по време на среща. Те трябва да бъдат няколко на брой, умело подобрени и добре завързани.

Слънчеви очила

Тази вещ е полезна, както и в слънчево време, така и за онези мъже, които често са зад волана . за да не променят много често този аксесоар , хубаво е мъжът да избере класически модел с овална форма и прости рамки .

Копчетата за ръкавели

Те са детайл, белег за мъжкия имидж. За предпочитане е да са от сребро.

Черен кожен портфейл.

Най – практичен за случая е черният портфейл без лого, съчетаващ минимализъм и традиционен стил.

Часовник

Правилото е , че хубав часовник се купува за дълги години. Добре е той да е с черна кожена каишка или с гривна в метален цвят.

Куфар

Без значение колко често пътуват, добрият набор от пътни чанти и куфари е добра инвестиция за всеки мъж. Едноцветният , от добър материал куфар на колела, допълва мъжкия имидж.

Спортен сак

Всеки спортуващ мъж се нуждае от необходимата за целта чанта. Най – добрият избор е спортен сак в неутрален цвят, максимално подходящ към частите от неговия гардероб.

Чадър

При него нищо не се е променило в продължение на много години. Черният чадър с дълга дръжка поставя една пръчка напред всеки мъж, независимо от модните варианти.

 


Оставете своя коментар »