Модни обувки и чанти за пролетта на 2013 година


Image:©Sedlacek /Fotolia

Обувките и чантата са атрибути, без които не може никоя жена. Те трябва да бъдат стилни и модни, да подчертават индивидуалността и харизмата на своята притежателка, да са показател за нейния стил и безупречен вкус.

Какви са модните тенденции за пролетта на 2013 година?

Като цяло се налагат острите носове, които придават особена женственост и сексуалност на обувките особено актуални ще бъдат и обувките с металически носове. Своето място заемат и плетените обувки с ярките си цветове и необичайните си решения.

Модни остават обувките с платформи – по-големи или по-малки.

Image:©Sergii-Shalimov/Fotolia

Още миналия сезон дизайнерите предложиха прозрачни обувки, но едва тази пролет на 2013год. те добиват популярност със своите прозрачни токчета или други части на обувката.

Модна тенденция за пролетта са блестящите обувки, като най-популярните разцветки са сребро и злато.

Хит за сезона ще бъдат и закопчалките , присъстващи на всички модни обувки. Продължават да са актуални и използваните в дизайна на обувките шнурове и каишки.

За дрехите в пастелни тонове се предлагат и обувки в пастелни разцветки. Но ако предпочитате ярките нюанси – може да бъдете спокойни, защото като цяло обувката за пролетта на 2013г. ще бъде ярка. Отдавна отмина времето , когато в магазините се предлагаха само черни и кафяви , а в по-добър случай- червени и бели обувки. Сега предлаганите модни решения преливат от ярки и екстравагантни модели. Стилистите предлагат цветни обувки на платформа, с висок или нисък ток с каишки, с гладка подметка. Вие решавате какво да купите. Може да ги съчетаете с цветни чанти и аксесоари. Днешната мода диктува контраст между обувките и дрехите. Ако не смеете да експериментирате – подберете по-неутрални тонове, които също ще подчертаят вашата визия.

Що се отнася до чантите, то тенденциите за пролетта на 2013 г. са за решения, които могат радикално да променят вашия външен вид. Мисията на дамската чанта се явява като аксесоар, който не само допълва вашия образ, но и подчертава индивидуалността ви.

Предлаганите модели са различни: чанти с дълга дръжка през рамото, с къси дръжки , прикове, раници, малки чанти или чанти, които поради необичайната си форма трудно могат да бъдат отнесени към определен вид.

Една от водещите тенденции са геометрическите линии и форми. Очертанията на чантите или отделни нейни детайли са с геометрична форма, като в много случаи геометрични щампи допълват правилната форма на чантите.

Image:©venusangel/Fotolia

Скъпите чанти и торби от кожа на влечуго са извън времето, защото винаги имат своите фенове и поддържат висок статус. И тази пролет кожата от влечуги или нейната имитация са водещ материал при изработката на чанти, куфарчета, портмонета и пликове.

Много дизайнери използват ефекта от „течен метал” при създаването на своите чанти. Модни ще бъдат лачените чанти или чантите, покрити с отразяваща лента. Кожата от влечуги също често се прави в лъскава версия.

Гореща тема в модните тенденции при чантите за пролетта на 2013 г. са ярките цветове. На първо място оранжев, после жълт, син, зелен червен розов. Основен принцип при избора на цветна чанта е контрастът с дрехите. Не е задължително да се подбира чанта съобразно цвета на дрехите или другите аксесоари.

Модни за пролетния сезон са съчетанията на различни цветове, като това могат да бъдат чанти в класическата черно-бяла гама или комбинацията от ярки или пастелни тонове на зелено , сиво, бежово, синьо.

Вниманието привличат и плетените чанти, чантите от прозрачен материал или с щампи, както и чантите с мъниста, камъни , бродерии.


Оставете своя коментар »