Модният маникюр


Image:©Dmitrijs Gerciks/Fotolia

Модата в маникюра се променя стремително, както и нашия гардероб и затова трябва да следим нейните новости и модни тенденции.

Зимата предполага различна визия на маникюра. През този сезон на 2013г. основната тенденция са нокти с къса или средна дължина, със закръглена форма.

В цветовата палитра преобладават наситените светли тонове, като водещ е кораловия цвят. Актуален е и френския маникюр. Трябва да се отбележи, че краят на ноктите може да бъде в неочакван цвят – бежов, прасковен или нежно розов. Ако ви харесва черния, може да се съчетае с безцветен лак като основа, което създава ярък образ на маникюра.

Обратен на френския, е модният лунен маникюр. При него нокътят е в тъмни цветове, а основата  – в светли . Всяка жена сама може да подбере цветовете, стига те да са умело съчетани. Главен е принципът на контраста: бордо и бледорозов, черен и бял, син , металик и сребристо.

За Новата мода на маникюра през тази зима е оригиналния маникюр стречинг, който се отличава с промяна на цветовите нюанси от тъмни към светли, като се постига ефекта „Перо”. Негов вариант е промяна на цветовата дълбочина от малкия пръст към палеца – от тъмно към светло.

В студеното време ведро настроение ще придават червен, син, жълт, лилав цвят на ноктите. А фаворитът – кораловият цвят, трябва умело да се съчетава с аксесоарите и тоалетите.

Маникюрът в пастелните тонове – сиви и светлосини, носи много топлина и нежност. Подходящ е за ежедневието или за посещение на театър или ресторант.

Image:©Subbotina Anna/Fotolia

Вечерният тоалет изисква специален маникюр – бляскав лак с металически оттенъци или злато и бронз за по – късите нокти, лепенки, камъни, цветен пясък за украса.

Почитателките на рисунките по ноктите е добре да имат предвид, че тази зима те отстъпват своите позиции. Оригинален вариант са точки или извивки на един или два нокътя.

Модният маникюр е еднакво важен като грима и прическата. Не е тайна, че по вида на ръцете може да се определи и възрастта на жената. Тук на помощ идва маникюрът , но дамите не бива да забравят, че ръцете се нуждаят от постоянно внимание и грижи.

И не на последно място – не забравяйте, че следвайки модните тенденции, трябва да изхождате от собствените си предпочитания, защото сляпото подражаване може да има обратен ефект.

 


Оставете своя коментар »