Модните съвети на стилистите за пролетта на 2013 година


Image:©iancucristi/Fotolia

За тази пролет модните стилисти определено препоръчват подчертаване на индивидуалността, чрез оригинална селекция от модни аксесоари и неочаквани комбинации от платове, текстури и щампи.

Тази пролет ще бъдат модни свободните силуети и форми, леките и ефирни тъкани, микса от различни материи с гладка повърхност, като определящи ще бъдат яркостта и чистотата на цветовете.Запазва се тенденцията на ярки цветови комбинации от розово, бяло, оранжево, зелено, червено и синьо.Стилистите съветват при създаването на пролетната си визия да използвате дрехи от цветни тъкани с ярки флорални и геометрични мотиви, а моделите могат да бъдат в различни тъкани и текстури, популярни джинсови тъкани с щампи, плетива с ярки рисунки и животински щампи или тъкани на  точки и карета.Може да обогатите гардероба си с дрехи с различни орнаменти, бродерии, къдри, набори.

Продължава да бъде модна тенденция използването на дантела при изработването на блузи, рокли, тениски, дори и панталони.Прозрачната или полупрозрачната материя  се използват за изработка на ежедневни и вечерни рокли.

Актуални са комбинациите от леки топове с дънки или панталони от по-тежък плат.Тъканите с релеф също много често се използват при изработването на дамски дрехи, създаващи лек и строен силует.

Не забравяйте, че за създаването на завършен и изискан стил особено важен е правилният подбор на аксесоарите.Удачно избраните обувки, чанти, маникюр, грим, както, разбира се, и прическа, ще ви помогнат да се откроите сред останалите.

Основна тенденция при обувките за пролетта е класиката – устойчив ток, остър нос, каишки около глезена, петата клин.Въпреки класическия си дизайн, обувките могат да бъдат украсени с различни метални части и орнаменти.

Пролетните чанти се вписват в общата тенденция за ретро стил и ярка индивидуалност. Може да носите всякакви чанти: малки, средни, портмонета, чанти за рамо, куфарчета, торби, изработени от кожа с ярък светъл цвят като оранжево и оранжево-кафяво.Чантите могат да са с различна форма, стига да се вписват правилно в цялостната ви визия.

Всички съвети на стилистите към жените са насочени към запазване на творческата им индивидуалност чрез  дрехи и аксесоари, подбрани според собствения вкус и стил, осигуряващи им образ с особено притегателна сила.


Оставете своя коментар »