Модерните бижута за пролетта на 2013 година


Image:© Svetlana Fedoseeva / Fotolia

Минимален грим, елегантен силует, плътни цветове.Този сезон тенденциите клонят към минимализъм, но не и при бижутата, при които водещо място заемат обеците.Колкото са по-големи, а камъните по-ярки, толкова по-добре. Масивните обеци изглеждат хармонично както като допълнение към вечерна рокля, така и към дънки или ансамбъл с ежедневна рокля или блуза. Популярни са мулти-полилей обеците или пластмасовите обеци в ярки неонови тонове, за по-екстравагантните дами – във формата на устни или очи.

Подвижните яки през този сезон са заменени с луксозни огърлици.Колието не е просто аксесоар, а важен елемент от образа.То може да постигне внушителен ефект в комбинация с къса плетена блуза, с туника в етно стил , както и с коктейлна рокля.

Все по-често се използват цветя или различни стилизирани етнически мотиви като декорация на колието. Ако бижуто, което ви е харесало, ви прилича повече на произведение на изкуството от миналите векове, без колебание може да го замените с някаква по-семпла дрънкулка или дори с колие вратовръзка.Независимо, че то  остана назад във времето, няма да бъдете черната овца сред околните.

Image:© Forewer / Fotolia

На върха на своята популярност са гривните , изработени от естествени или полускъпоценни камъни, свързани с восъчен конец. Смята се , че те дават положителна енергия на своя носител и често се предлагат със закопчалка под формата на змия, символ на 2013 година.

Друг хит за сезона са кожените гривни змии, използвани често за основата на ефектни часовници.Почитателките на етно стила, могат да зарадват себе си с гривна маншет или с впечатляваща гривна с имитация на дантела. Тя и подобните на нея бижута са модно допълнение към рокли, блузи, поли в тъкани от дантела.

Футуристичната тема също намира своето място сред модните аксесоари. Гривни с огледален ефект и по-големи катарами ще направят вида ви по-непринуден. Перфектно допълнение към коктейлна рокля са масивните гривни с инкрустирани по тях кристали.

Готическите елементи също не изненадват с присъствието си в бижутерията. Хит за сезона са пръстените напръстници, които стоят като броня  на пръста. Ако предпочитате пръстен с камък, нека той да е по-голям и по-ярък.

Предлаганите бижута за сезона  са ярък синтез на мода и фини линии и са основен  елемент от пролетната визия.


Оставете своя коментар »