Котката , като символ на късмета, привличайки успеха и щастието на ваша страна


Image:© sspice / Fotolia

Видовете татуировки са много. Не могат да се изредят всичките.Затова ще споменем някои характерни и по-често срещащи се рисунки.

Достойно украшение на тялото е татуировката на котка, животно с изискани и грациозни движения, съпътствало живота на човека в продължение на много години.Независими и учудващо проницателни, те винаги падат на краката си .Оттам и митът, че котките имат девет живота.В различните държави котките са били обичани и почитани като божества или мразени и гонени като предвестници на мизерии или на появата на вещици.В крайна сметка, котката се превръща в символ, който носи късмет, избирана е за татуировка от онези, които искат да привлекат успеха и щастието на своя страна.Традиционно, котката е по-женствен символ, олицетворяващ майчинството и плодовитостта.Татуировката на котка показва, че нейният носител е доста краен, чувствителен и сантиментален, иска да изглежда стилно и елегантно, носи у себе си топлина и мекота.

Ако имате склонност към мистицизъм и искате да изглеждате силни и мощни, подходяща е татуировката на дракон.На Изток той  е символ на мъдрост и вечност.В нашата култура драконът се счита за олицетворение на злото и измамата. Мъдрост и неограничена власт – именно такъв смисъл носи образа на дракон върху тялото.Той е подходящ за хора , познали вече вкуса на живота и неговата сложност, успели да намерят вярната посока.

Image:© shime / Fotolia

Ако сте родени в края на есента, когато природата се готви за дълга зимна почивка, то татуировката на скорпион ще се превърне в достойна за вас украса.За много хора тя е мощен амулет, който защитава от зли сили и неприятели, въпреки че е натоварена  със символиката на опасност, болка и смърт, предателство и омраза, завист и разрушителна страст.Татуировките на скорпиони са предпочитани от хора с екзотична страст, еротика и чувственост, изпълнени с енергия и сила, желание за смелост и власт, готови на решителни действия.

Особено популярни са татуировките на звезди – загадъчен знак, наситен с много символика в зависимост от културата и традициите.Много чести са татуировките на комети или цели съзвездия.Те се характеризират с гъвкавост и красота, оригиналност и способност на малкия образ да заеме голяма част от тялото, символи са на късмет и щастие.Интересни са и татуировките на морски звезди, символ на здраве и дълголетие, предпочитани от мъже и жени с морски професии.Представителите на някои сексуални малцинства украсяват китката си с морска звезда, затова трябва да се внимава с това изображение и да не се навлиза в чужда територия.Татуировката на пентаграма също е много популярна. Тя е приемана като символ на здраве, съвършенство, на петте човешки сетива , както и олицетворение на небето и неговата дълбочина, като знак на математиката и нейното съвършенство или като амулет за защита от зли сили.

Image:© FoxStudio / Fotolia

Традиционно считана за женска татуировка е пеперудата- от едва забележима до голяма, със значителни размери.Тя винаги прибавя много красота и чар към индивидуалния стил.Пеперудата говори за собственика на такава татуировка, че той гледа леко на живота, не изпитва проблеми и комплекси, действа по своя преценка, трудно се обвързва, а неговата стихия е свободата.


Оставете своя коментар »